«Καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται στην ευρωζώνη, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι μιλούμε για μια θεσμική αποτυχία μνημειωδών διαστάσεων» γράφουν οι New York Times σε άρθρο τους αναφορικά με τις εξελίξεις στη ζώνη του κοινού νομίσματος αλλά και την Ελλάδα.

«Τι θα γίνει με την Ελλάδα;» διερωτάται ο αρθρογράφος, σχολιάζοντας ότι «απλώς το να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, ακόμη και αν αυτό είναι εφικτό, δεν θα βοηθήσει και πολύ». Ενώ επισημαίνει πως το τραπεζικό σύστημα είναι σε οριακό σημείο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

«Χωρίς εγγυήσεις για το τραπεζικό σύστημα, θα προκληθεί αλυσιδωτή αντίδραση... και το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα παγκοσμίως κινδυνεύει να εκραγεί» συνεχίζει το άρθρο.

Ο αρθρογράφος επιχειρηματολογεί υπέρ της σημασίας μιας διεθνούς οικονομικής δύναμης, μιας κυρίαρχης χώρας «αποκαλούμενης συχνά και ηγεμονία». Όπως αναφέρει, η Γερμανία δεν προτίθεται να πάρει αυτό το ρόλο ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να έχουν λόγο στην Ευρωζώνη.

«Έτσι παρατηρούμε ένα κενό εξουσίας, οι συνέπειες του οποίου είναι ανησυχητικές... Ίσως μπαίνουμε σε μια φάση που οποιαδήποτε συμφωνία από στρατηγικές συνεργασίες μέχρι οικονομική διάσωση ή κλιματική παρέμβαση από κοινού θα είναι αδύνατες», συνεπώς το ευρώ δεν μπορεί παρά να καταρρεύσει... αύτανδρο, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δύο ανθρώπους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας

Φωτιά σε διπλοκατοικία στην Πάτρα – Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του

Aνασύρθηκε σορός γυναίκας από το λιμάνι της Ερμούπολης

ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 300.000 νοικοκυριά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

«Παιδί μου πέθανα, μη με σκοτώνεις άλλο»: Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στη Γλυφάδα

«Θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου, αν με αφήσετε ελεύθερο» - Τι είπε ο 46χρονος πατροκτόνος στη Γλυφάδα

Σε υπόγειο καταφύγιο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς πλησιάζει η αμερικανική αρμάδα

Ευθύμης Λέκκας για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αττική: Αγνοήσαμε τα ρέματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη, από πυρά πρακτόρων της ICE