Ο Αντέμ Λιάιτς είχε γίνει ευρύτερα γνωστός τον περασμένο μήνα, όταν έβρισε τον τότε προπονητή της Φιορεντίνα, Ντέλιο Ρόσι, κι ο τελευταίος του επιτέθηκε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Ο 20χρονος Σέρβος μέσος επέστρεψε στο επίκεντρο, για μία ακόμη φορά όχι για αγωνιστικούς λόγους, καθώς εκδιώχθηκε από την εθνική ομάδα της Σερβίας, επειδή στη φιλική αναμέτρηση με την Ισπανία το Σάββατο αρνήθηκε να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο κατά την ανάκρουσή του.

«Ο κόουτς Σίνισα Μιχαΐλοβιτς συναντήθηκε χθες με τον παίκτη. Αφότου άκουσε ότι δεν τραγούδησε τον ύμνο για προσωπικούς λόγους και πως αυτή η στάση του δεν θα άλλαζε, ο προπονητής τού είπε να φύγει από την ομάδα. Η πόρτα της εθνικής δεν έχει κλείσει οριστικά για τον Λιάιτς, αλλά θα πρέπει να αλλάξει τη στάση του και να ενημερώσει τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς για να επιστρέψει», αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σερβίας.

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς χαρακτηρίζεται από έντονα πατριωτικά συναισθήματα (κάποιοι τον κατηγορούν ακόμη και ως εθνικιστή) και δεν ανέχτηκε τη συμπεριφορά του παίκτη της Φιορεντίνα. «Αγωνίζομαι στις εθνικές ομάδες από μικρό παιδί και σέβομαι το εθνόσημο. Όταν όμως δεν σέβονται εμένα, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά», δήλωσε ο παίκτης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube