Μπορεί οι Ευρωπαίοι να έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τους Έλληνες για την εργατικότητα τους, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.

Δηλαδή, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δύο ανθρώπους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας

Φωτιά σε διπλοκατοικία στην Πάτρα – Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του

Aνασύρθηκε σορός γυναίκας από το λιμάνι της Ερμούπολης

ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 300.000 νοικοκυριά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

«Παιδί μου πέθανα, μη με σκοτώνεις άλλο»: Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στη Γλυφάδα

«Θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου, αν με αφήσετε ελεύθερο» - Τι είπε ο 46χρονος πατροκτόνος στη Γλυφάδα

Σε υπόγειο καταφύγιο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς πλησιάζει η αμερικανική αρμάδα

Ευθύμης Λέκκας για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αττική: Αγνοήσαμε τα ρέματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη, από πυρά πρακτόρων της ICE