Ύφεση 22%. Ανεργία 34%. Μείωση των εισοδημάτων έως και 55%. Αυτές είναι οι πιθανές επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει έκθεση της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης, την επομένη της απομάκρυνσης από την ευρωζώνη, οι αυξήσεις στις τιμές εισαγόμενων αγαθών θα ήταν τόσο μεγάλες, που –σύμφωνα με την Εθνική– θα ακύρωνε ουσιαστικά τα πλεονεκτήματα της υποτίμησης.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι η έκθεση έρχεται την ώρα που μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι -ακόμη και ο περίφημος οίκος αξιολόγησης Fitch, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, άποψη που ενστερνίζονται όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, (πλην ΚΚΕ και αυτό για ιδεολογικο-πολιτικούς λόγους).

Αν και ο συντάκτης του κειμένου αναγνωρίζει «την ισχυρή πολιτική βούληση», για παραμονή στη ζώνη του ευρώ, από την άλλη μεριά επικαλείται ως επιχείρημα την «καθημερινή συζήτηση» και «ένα σενάριο που συζητείται πλέον έντονα, ειδικά στο εξωτερικό».

Είναι σίγουρο ότι το λιγότερο που θα συμβεί είναι η παρέμβαση αυτή να γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, καθώς απέχουμε μόλις 18 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Και όσοι υποστηρίζουν ότι στις κάλπες πρέπει να απαντηθεί το «κρίσιμο δίλημμα» ευρώ ή δραχμή, όπως στην ουσία υιοθετεί η Εθνική, βρήκαν απρόσμενα πολιτικά επιχειρήματα.

Επιχειρήματα, που τρομοκρατούν το εκλογικό σώμα, το οποίο, όμως, με τόσα που έχει περάσει εδώ και τρία χρόνια (φόροι-μαμούθ, ανεργία-ρεκόρ, εισοδήματα-αποψιλωμένα) δείχνει ότι δεν έχει και πολλά, πλέον, να χάσει.

Για να διαβάστε ολόκληρη την έκθεση κάντε κλικ εδώ:


Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δύο ανθρώπους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας

Φωτιά σε διπλοκατοικία στην Πάτρα – Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του

Aνασύρθηκε σορός γυναίκας από το λιμάνι της Ερμούπολης

ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 300.000 νοικοκυριά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

«Παιδί μου πέθανα, μη με σκοτώνεις άλλο»: Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στη Γλυφάδα

«Θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου, αν με αφήσετε ελεύθερο» - Τι είπε ο 46χρονος πατροκτόνος στη Γλυφάδα

Σε υπόγειο καταφύγιο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς πλησιάζει η αμερικανική αρμάδα

Ευθύμης Λέκκας για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αττική: Αγνοήσαμε τα ρέματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη, από πυρά πρακτόρων της ICE