Με τον τρόπο που ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν, δηλαδή με την κατάκτηση ενός τίτλου, ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα την περίοδο 2006/07. Οι «μπλαουγκράνα» επιβλήθηκαν της Εσπανιόλ στον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ με 3-0 ενώπιον 70.000 θεατών στο «Καμπ Νου» και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 την Πέμπτη στο «Μονζουίκ» σήκωσαν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Για την ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ, που έφτασε στην έβδομη κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην ιστορία της σε δώδεκα τελικούς, τα γκολ σημείωσαν οι Τσάβι (3’) και Ντέκο (12’, 62’). Για τους νικητές ντεμπούτο πραγματοποίησαν οι νεοαποκτηθέντες Τιράμ και Γκούντγιονσεν αντικαθιστώντας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τους Μάρκες και Ετό αντίστοιχα. Επόμενος στόχος της κατόχου του Champions League είναι η κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης, στον ισπανικό εμφύλιο της προσεχούς Παρασκευής απέναντι στην Κυπελλούχο UEFA Σεβίλλη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Χορκέρα, Μπελέτι, Μάρκες (45’ Τιράμ), Πουγιόλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Τσάβι, Μότα (69’ Ινιέστα), Ντέκο, Μέσι, Ροναλντίνιο, Ετό (45’ Γκούντγιονσεν).
Εσπανιόλ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Καμενί, Σάντσεθ, Γιάρκε, Λακρούζ (58’ Τορεχόν), Θαμπαλέτα, Κόστα, Φρέντσον, Ρουφέτε, Κόρο (58’ Λουίς Γκαρσία), Μόα (62’ Ριέρα), Παντιάνι.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης