Η ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να κάνουν περιορισμένης έκτασης «εκπτώσεις» στο Μνημόνιο, εφόσον η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα δεσμευθεί στην υλοποίηση των βασικών στόχων και των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος. Σε αντίθετη περίπτωση η χρηματοδότηση θα διακοπεί και η Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα οδηγηθεί στην έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ένα από τα σημεία του μνημονίου στα οποία υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων, είναι η παράταση της προθεσμίας για τη μείωση του ελλείμματος κατά ένα έτος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρειασθεί άμεσα μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα κράτη - μέλη.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν επιμέρους αλλαγές στον νόμο για τον κατώτατο μισθό, αλλά και να ληφθούν μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η διάθεση επιπλέον πιστώσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με ταχύτατες διαδικασίες.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 300.000 νοικοκυριά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

«Παιδί μου πέθανα, μη με σκοτώνεις άλλο»: Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στη Γλυφάδα

«Θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου, αν με αφήσετε ελεύθερο» - Τι είπε ο 46χρονος πατροκτόνος στη Γλυφάδα

Σε υπόγειο καταφύγιο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς πλησιάζει η αμερικανική αρμάδα

Ευθύμης Λέκκας για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αττική: Αγνοήσαμε τα ρέματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη, από πυρά πρακτόρων της ICE

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να παραμείνει ενωμένη διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους συνεννόησης με τις ΗΠΑ

Εξαφάνιση Λόρας - Αποκλειστικό βίντεο του ΣΚΑΙ: Καταγράφηκε στου Ζωγράφου την Τετάρτη

Τεχνητή νοημοσύνη στην ογκολογία: Πρόοδος και ηθικά διλήμματα