Για πρώτη φορά από τότε που τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γιάννης Σμπώκος – άλλοτε στενός του συνεργάτης και γενικός διευθυντής Εξοπλισμών από το 1997 έως το 2000- ο οποίος «πρωταγωνιστούσε» σε μεγάλο μέρος τους, σπάει τη σιωπή του.

Ο ίδιος εκφράζει στη Real News την έκπληξή του για όσα αποκαλύπτονται: «Δεν έχω απολύτων καμία σχέση με «μαύρο» χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Όταν κληθώ από τις δικαστικές Αρχές, θα το αποδείξω με στοιχεία, θα μιλήσω στη δικαιοσύνη», υποστηρίζει. Εκτός από έκπληξη, έκδηλη είναι και η δυσαρέσκειά του «για τα όσα αναληθή γράφονται, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο Γιάννης Σμπώκος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση για την προμήθεια των υποβρυχίων, βρίσκεται ξανά στη δίνη του κυκλώνα λόγω των σημειώσεων του πρώην υπουργού, ο οποίος του ζητάει συνεχώς χρήματα. Χρήματα για τα οποία ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών δηλώνει άγνοια. Φράσεις όπως «Γιάννη, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις, εσύ δεν είσαι κλέφτης, εσύ δεν είσαι απατεώνας!» δείχνουν απρόσμενη τροπή στη συνεργασία των δύο αντρών και παραπέμπουν σε ύποπτες πληρωμές γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στα ημερολόγια του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, ο Α. Τσοχατζόπουλος απευθύνεται στον Γ. Σμπώκο ως το πρόσωπο που είχε αναλάβει τη διαχείριση μέρους των χρημάτων, αλλά στην πορεία έκλεισε τη στρόφιγγα.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 300.000 νοικοκυριά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

«Παιδί μου πέθανα, μη με σκοτώνεις άλλο»: Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στη Γλυφάδα

«Θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου, αν με αφήσετε ελεύθερο» - Τι είπε ο 46χρονος πατροκτόνος στη Γλυφάδα

Σε υπόγειο καταφύγιο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, καθώς πλησιάζει η αμερικανική αρμάδα

Ευθύμης Λέκκας για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Αττική: Αγνοήσαμε τα ρέματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη, από πυρά πρακτόρων της ICE

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να παραμείνει ενωμένη διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους συνεννόησης με τις ΗΠΑ

Εξαφάνιση Λόρας - Αποκλειστικό βίντεο του ΣΚΑΙ: Καταγράφηκε στου Ζωγράφου την Τετάρτη

Τεχνητή νοημοσύνη στην ογκολογία: Πρόοδος και ηθικά διλήμματα