Και ήταν τόσα πολλά, που παραλίγο να κλείσουν οκτάωρο!

Το «μαραθώνιο» Δ.Σ. της ΑΕΚ έβαλε κάτω όλα τα θέματα που «καίνε» την ομάδα και κατέληξε στους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για να μείνει όρθια:

Από τη διενέργεια διαγωνισμού για το γήπεδο μέχρι τη διενέργεια… νομικής έρευνας για το πώς μπορούν να εισπραχθούν τροφεία για τον Μανωλά.

Και από την παραδοχή πως όλοι οι παίκτες είναι προς πώληση μέχρι την προσπάθεια να βρεθούν λεφτά για να αποφευχθούν προσφυγές.

Τα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ ήταν γνωστό πως είναι πολλά. Και το έκτακτο Δ.Σ. που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Τετάρτης το επιβεβαίωσε… πανηγυρικά, διαρκώντας σχεδόν επτά ώρες! Κατά τη διάρκειά τους, λοιπόν, ο Ανδρέας Δημητρέλος και τα υπόλοιπα μέλη κατέληξαν στα εξής για καθένα απ’ αυτά.

Για το γήπεδο: Να υπάρξει σύγκλιση με την Ερασιτεχνική, ώστε μετά από σύσκεψη που θα γίνει την επόμενη να προκηρυχθεί από κοινού διαγωνισμός. Έτσι, θα είναι ξεκάθαρος ο τρόπος μέσω του οποίου θα πρέπει να ενεργήσει κάθε ενδιαφερόμενος και θα διαπιστωθεί κατά πόσο υφίσταται και πώς μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο της κινεζικής κατασκευαστικής «CSCEC».

Για τις πωλήσεις παικτών: Συμφωνήθηκε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του να μην είναι όλοι οι παίκτες του ρόστερ προς πώληση. Έγινε ενημέρωση για την πρόταση των Κινέζων για τον Λεονάρντο (ύψους 800.000 ευρώ) η οποία έγινε δεκτή, αλλά «σκοντάφτει» στην άρνηση του παίκτη να πάει με τα λεφτά που του προσφέρονται (500.000 ευρώ).

Μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον γερμανικών ομάδων (Βέρντερ Βρέμης και Μόναχο 1860) για τον Μάκο, το οποίο όμως παραμένει ακόμα είτε σε αρχικό στάδιο, είτε στο επίπεδο της «ενοικίασης». Και τέλος συμφωνήθηκε ότι παρόλο που η ρήτρα του Κλωναρίδη είναι στα 2 εκατ. ευρώ, ο νεαρός θα παραχωρούνταν και μια πρόταση που θα άγγιζε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Για τις προσφυγές: Τέθηκε επί τάπητος η μοναδική που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον Βάργκας (με την οποία ζητά 165.000 ευρώ και την ελευθερία του και θα εκδικαστεί στις 25 Ιουνίου). Επίσης η «προειδοποίηση» του Γκερέιρο ότι μπορεί να τον μιμηθεί, μέσω εξωδίκου που έχει αποστείλει και ζητά να ενημερωθεί πότε θα του καταβληθούν οι 650.000 ευρώ που του οφείλονται. Και φυσικά το θέμα του Γκούντγιονσεν, ο οποίος ζητά 330.000 ευρώ από τις 480.000 που οφείλονται για να αποχωρήσει χαρίζοντας τα υπόλοιπα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και λόγω των αυξανόμενων μηνυμάτων ότι μπορεί να χαθούν παίκτες λόγω προσφυγών (δηλώσεις του μάνατζερ του Κάρλος και δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Γαλατά για τον Λεονάρντο) αποφασίστηκε τουλάχιστον γι' αυτούς που μπορούν να φέρουν σημαντικές προτάσεις (Μάκος, Κλωναρίδης, Λεονάρντο) να αναζητηθούν χρήματα που θα καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων απέναντί τους και θα τους αφαιρέσουν το δικαίωμα προσφυγής.

Για τον προπονητή: Συμφωνήθηκε πως δεν αποτελεί προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή και το θέμα του θα συζητηθεί μετά τις διοικητικές εξελίξεις. Πάντως σημειώθηκε πως το όνομα του Κωστένογλου δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει στο τραπέζι, καθώς υπάρχουν ήδη προτάσεις και από το εξωτερικό.

Για τον Μανωλά: Έγινε παραδεκτό πώς δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης αν θέλει να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό. Μεταφέρθηκε όμως από το νομικό τμήμα -και θα εξεταστεί προσεχώς- το ενδεχόμενο να μπορεί να διεκδικήσει τροφεία η ΑΕΚ, ύψους ακόμα και 300.000 ευρώ.

Για την προετοιμασία: Πέραν του βασικού σταδίου που έχει σφραγιστεί πώς θα γίνει στο Πρέστον της Αγγλίας, μεταφέρθηκε και πρόταση από τη Ρουμανία για συμμετοχή σε προπονητικό καμπ το διάστημα 10-16 Ιουλίου (με δωρεάν διαμονή και δυο φιλικά). Εκεί πάντως δεν θα αγωνιστεί η πρώτη ομάδα, αλλά δανεικοί, κάποιοι νεαροί που θα έχουν έρθει με μεταγραφή και άλλοι από την ομάδα Νέων.

Για το άρθρο 44: Συμφωνήθηκε πως από ‘δω και πέρα πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα. Πώς όποια έσοδα υπάρξουν (από πωλήσεις παικτών, πωλήσεις διαρκείας κλπ) θα διατεθούν στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί το 1,25 εκατ. ευρώ που απαιτείται να δοθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.