Ακόμη μία φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην Κορινθία, στην περιοχή Ρίτο Ντράσα, μετά το Σοφικό και το Στεφάνι. Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αττική, σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω του αέρα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην περιοχή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα, και αρκετοί εθελοντές.

Σε ύφεση, επίσης, η πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Υπό μερικό έλεγχο στη Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και στο Ντράφι Παλλήνης, ενώ έσβησε η φωτιά στον Κάλαμο.

Στα υπόλοιπα μέτωπα ανά την Ελλάδα, υπό μερικό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στην Κύθνο, καθώς και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα δύο αεροπλάνα που έστειλε η Ιταλία, κι άλλο ένα η Κροατία, για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Και μία είδηση που ενδιαφέρει όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοία.
Τα νέα είναι ευχάριστα, αφού άρθηκε νωρίτερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, κι έτσι τα δρομολόγια γίνονται και πάλι κανονικά.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΕΛ.ΑΣ για επίθεση με μαχαίρι στην Ελευσίνα: «Ακροδεξιοί οι δράστες, αντιφασίστας το θύμα»

Έφοδος της ΑΑΔΕ αποκάλυψε «μίνι οπλοστάσιο» και λαθρεμπόριο: Από βυτιοφόρα και κλαρκ μέχρι όπλα και βότκες

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 32χρονου αναρχικού στην Ελευσίνα

ΗΠΑ: Ο Isaias ενισχύεται σε κυκλώνα, τον πρώτο της φετινής περιόδου στον Ατλαντικό

Μαρικάρμεν Αμπασκάλ: Ισπανοί αποχαιρετούν τη «γιαγιά μιας ολόκληρης χώρας»

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το 100 της Άμεσης Δράσης και το 199 της Πυροσβεστικής

Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στα παλιά Σφαγεία της Καλαμπάκας – Εξετάζεται αν ανήκει σε άνδρα που αγνοείται από το 2018

Παρέμβαση Κρεμλίνου: «Ψεύδη και παραπληροφόρηση τα περί δεύτερου κρούσματος πανώλης στη Σιβηρία»

Δικαστική νίκη των κατοίκων της Κυψέλης: Θα λάβουν στοιχεία για τις ζημιές από το Μετρό

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για online συνταγές φαρμακευτικής κάνναβης με 8 ευρώ