Η Εθνική ανδρών Β’ μπάσκετ δε δυσκολεύτηκε κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σάρωσε με 87-67 την αντίπαλό του σε φιλικό ματς που διεξήχθη στο κλειστό της Γλυφάδας, έχοντας ως κορυφαίους τους Μπόγρη, Τσακαλέρη και Παππά.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε γρήγορα με 5-2, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ιταλοί έκαναν ένα 15-0 και προηγήθηκαν 17-5, όμως οι Έλληνες αντέδρασαν και έκαναν δικό τους σερί, φτάνοντας ως το 23-22, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με 31-22.

Η διαφορά ανέβηκε στο +11 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να μείνουν στον αγώνα στα πρώτα λεπτά και μείωσαν στους δύο πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Οι καλές συνεργασίες και η δυνατή άμυνα της ελληνικής ομάδας τη βοήθησαν, ώστε να φτάσει τη διαφορά στους 24 πόντους.

Δεκάλεπτα: 10-20, 37-31, 63-53, 87-67

Ελλάδα (Μίσσας): Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5, Βεργίνης 2, Γιαννακίδης 3, Γιαννόπουλος 8 (5ρ, 4 α, 3κλ), Τσαϊρέλης 4, Σκορδίλης 4, Τσακαλέρης 18 (3κλ), Παππάς 15 (6ρ, 4 α), Μπόγρης 24 (4/4β, 10/13 2π, 6-4ρ), Κασελάκης 2, Αγραβάνης 1

Ιταλία (Νταλμόντε): Κέσα 7, Κουρνό 2, Μπάλντι, Σαντιάντζελι 8, Πορτανέζε 1, Μορασκίνι 4, Ντ’ Έρκολε 12, Γκανέτο 18, Πολονάρα 7, Φερέρο 4, Ματζόλα, Μάγκρο 4, Μπόρα

*Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι την Τρίτη στις 19:00 στο κλειστό της Γλυφάδας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube