Αφού είδε και απόειδε περιμένοντας-μάταια όπως αποδείχτηκε-την ευαισθητοποίηση των μετόχων της-η ΑΕΚ στηρίζεται ξανά σε αυτούς που αποδεδειγμένα την αγαπούν. Θωμάς Μαύρος και Ντέμης Νικολαΐδης προχωρούν παράλληλα-κι όχι ο ένας… απέναντι στον άλλο-την προσπάθειά τους για τη σωτηρία της ΠΑΕ. Και μπορεί μεν να μην έχουν τα οικονομικά μέσα για να σώσουν μόνοι τους την «Ένωση» από τη διάλυση, ωστόσο η προσωπικότητά τους και το λαϊκό έρεισμα που έχουν είναι αρκετό για να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τον κόσμο της ομάδας.

Ο Θωμάς Μαύρος φέρεται έτοιμος να επιστρέψει άμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας ακόμη και κομβικό ρόλο στη νέα διοίκηση. Αν και δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός του, ο θρύλος της «Ένωσης» πιθανώς να αναλάβει ηγετικό πόστο στην ομάδα. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να βοηθήσει με όλα τα μέσα την ΑΕΚ, παρότι παρουσιάζονται δυσκολίες στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ΠΑΕ. Ένα από τα βασικά μελήματά του είναι η μείωση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας, ενώ σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Γιάννη Βούρο και για το θέμα του γηπέδου και των επαφών με την κινεζική κατασκευαστική εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Κάποιες φήμες αναφέρουν πως ο Θωμάς Μαύρος είναι έτοιμος ακόμη και να πάρει αποφάσεις που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι προορίζοντας τον Βαγγέλη Βλάχο για τη θέση του προπονητή και τον Χρήστο Κωστή ως τεχνικό διευθυντή.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης κάθε άλλο παρά… ανταγωνιστικά βλέπει τη συγκεκριμένη προσπάθεια (όπως και ο Θωμάς Μαύρος αυτή του Ντέμη). Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλο θα κορυφώσουν τις προσπάθειές τους για νέα ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, είτε ως… ΑΕΚ είτε υπό τη σκέπη της Σούπερ Λίγκας που εξέφρασε την επιθυμία να ζητήσει συνολική ρύθμιση των χρεών των ομάδων προς το Δημόσιο, καθώς το πρόβλημα είναι συνολικό. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης» περιμένει μία λύση στο ζήτημα των χρεών, προκειμένου στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τους χρηματοδότες με τους οποίους έχει κάνει συζητήσεις για την υποστήριξη του εγχειρήματός του.

Πέρα από την κινητοποίηση του κόσμου, στην οποία αποσκοπούν και οι δύο άλλοτε μεγάλοι επιθετικοί της ΑΕΚ, αισιοδοξούν πως οι πρωτοβουλίες τους θα δώσουν το έναυσμα και σε κάποιους οικονομικά επιφανείς φίλους της ομάδας να ενισχύσουν την προσπάθεια.

* Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν φέρεται-σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» της SporDay-να έχει πει στο περιβάλλον του πως έχει πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Η αποχώρηση του Ισλανδού επιθετικού από την ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ δεν αναμένεται να προβάλει εμπόδια στη λύση του συμβολαίου του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.