Εδώ κάναμε δύο μήνες να βρούμε κυβέρνηση. Ε, να μην περάσει καμιά εβδομάδα για κοτζάμ «τσάρο της οικονομίας». Το ποιός θα είναι τελικώς, ίσως να το μάθουμε τις επόμενες ώρες.
Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι των κ.κ.: Σταύρου Δήμα, Γιάννη Στουρνάρα, Τάκη Αράπογλου, Τάσου Γιαννίτση, Γιώργου Ζαννιά και Γκίκα Χαρδούβελη, χωρίς να αποκλείεται, κάποια έκπληξη.
Την ίδια στιγμή, το εγκώμιο του αποχωρήσαντα για λόγους υγείας, Βασίλη Ράπανου, «πλέκουν» σήμερα, Τρίτη, γερμανικές εφημερίδες.
Καλούν, μάλιστα, τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να στραφεί και πάλι στον χώρο των τραπεζών να επιλέξει τον επόμενο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Βενιζέλος - Παπούλιας
Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος, 48 ώρες πριν την αναχώρηση του Κάρολου Παπούλια στις Βρυξέλλες.
Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι, τελικώς, αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει την Πέμπτη (28/06) και την Παρασκευή (29/06).
Το ζήτημα της τελικής προετοιμασίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής, αλλά και το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, θα τεθούν, την Τρίτη, στη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, στην κατοικία του πρωθυπουργού στην Κηφισιά.
Ανδρέας Μορφόπουλος