Με «περίπατο» πήρε τη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών του 2013 η Εθνική μας ομάδα. Τα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σάρωσε με 85-61 το Λουξεμβούργο στις Κάτω Χώρες, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής και «αναπτέρωσε» τις ελπίδες του για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, μετά τις ήττες από Λετονία και Ιταλία.

Επιθετικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες την αναμέτρηση, με τις διεθνείς μας να αποκτούν ένα προβάδισμα 20-12, χάρη σε ένα 10-0 σερί και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10.

Η Σωτηρίου έκανε το 29-17 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Λουξεμβούργιες μείωσαν στο -8, όμως ένα σερί 6-0 των παικτριών του Αλέκου Δάγλα έφερε το +16, με τη Σπανού να το διατηρεί στο +14, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου, οι Λουξεμβούργιες μείωσαν στο -7, όμως ένα «ξέσπασμα» των Ελληνίδων έφερε το +14, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Η Εθνική κράτησε μια διαφορά ασφαλείας στην τέταρτη περίοδο και έφτασε στο τελικό +24.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως: «Ήταν μια νίκη αναμενόμενη για μας. Έπαιξαν όλα τα κορίτσια και κάναμε καλή εμφάνιση. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασαν. Το Λουξεμβούργο παίζει ένα περίεργο μπάσκετ, με πέντε κοντές και είναι δύσκολο για μία ομάδα, με αρχές και σύστημα, να το αντιμετωπίσει. Έχουμε, πλέον, μια εβδομάδα μέχρι το επόμενο ματς, που είναι απέναντι στη Φινλανδία για να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Είναι για μας η πιο κρίσιμη, ως τώρα, αναμέτρηση».


Δεκάλεπτα: 17-27, 31-45, 48-62, 61-85

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Πάαρ): Λ. Χέττιγκ 9 (1), Μοσσόνγκ 11 (1) , Τ. Χέττιγκ 6, Σμιτ 12 (1), Ντίεντριχ 2, Σμιτζ 4, Μπάους 3 (1), Όρμπαν, Εττό 4 (1), Μάρκους, Μεϊναντιέ 8, Κάουφμαν 2

ΕΛΛΑΔΑ (Δάγλας): Καλέντζου 10 (2), Σπαθάρου 9 (2), Δημητράκου 9 (2), Χατζηνικολαόυ 4, Κοτσόπουλος 7 (1), Σταυρίδου 4, Παπαμιχαήλ 6, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 9, Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου 5, Σπανού 10


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube