Μια ιστορία «κατασκοπείας» φέρνει στο φως το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, δημοσιογράφος του που βρέθηκε στην Ελλάδα για ρεπορτάζ σχετικά με θέματα κακής διαχείρισης ελληνικές τράπεζες, τελούσε υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη χώρα μας. Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι ο ίδιος κατάσκοπος προσπάθησε να τον φωτογραφίσει τη στιγμή που συνομιλούσε με τον Έλληνα δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας και -σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το Reuters- ένα άτομο παρακολουθούσε για ώρες τον Stephen Grey, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Αφού τον ακολούθησε… διακριτικά στα γραφεία του πρακτορείου στο Σύνταγμα, συνέχισε να το κάνει συνεπικουρούμενος από έναν δεύτερο άνδρα λίγη ώρα αργότερα.

Το ίδιο βράδυ ο Grey συναντήθηκε σε ξενοδοχείο με δύο άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Τάσος Τέλλογλου, που τελικά ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε τον «κατάσκοπο» που προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες από το ραντεβού. Αφού τον κυνήγησαν και τον ακινητοποίησαν, τον άκουσαν να λέει ότι ήταν ιδιωτικός ερευνητής, στον οποίο γραφείο ερευνών έδινε 100 ευρώ την ημέρα προκειμένου να καταγράφει τις κινήσεις τους όπως και αυτές του φωτογράφου Νικόλα Λεοντόπουλου.

Το Reuters αναφέρει πως οι δύο δημοσιογράφοι κατήγγειλαν το περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα, ενώ συνδέει άμεσα το περιστατικό με προηγούμενες έρευνες αναφορικά με ελληνικές τράπεζες και πιο συγκεκριμένα με την Πειραιώς (η οποία έχει κάνει αγωγή ύψους 50 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση στο πρακτορείο), τη Marfin και την Proton.

Οι δύο τελευταίες, πάντως, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση που καταγγέλλεται, ενώ αντίστοιχη ήταν και η στάση της Πειραιώς, αφού τονίζεται πως: «η τράπεζα θεωρεί το ερώτημα και τις επιπτώσεις του προσβλητικό και ενδεχομένως συκοφαντικό και –δεδομένου πως ήδη βρίσκεται σε νομικές διαδικασίες κατά του Reuters- αρνείται να σχολιάσει περαιτέρω».

Σύμφωνα με τους υπογράφοντες, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εικόνες χάους στη Μινεάπολη μετά τα φονικά πυρά της ICE

Τραμπ μετά τον θάνατο του 37χρονου στη Μινεάπολη: «Δήμαρχος και κυβερνήτης υποκινούν την εξέγερση»

Στα κάγκελα οι κάτοικοι της Μινεσότα: «Ήρθε ή ώρα να κάνουμε κάτι, δεν φοβόμαστε τον ICE»

Σέρρες: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία

Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, η γυναίκα που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη

Τραγωδία με μετανάστες στην Ικαρία - Ένας ανήλικος χωρίς τις αισθήσεις του, 4 αγνοούμενοι

«Δεν δεχόμαστε εντολές από ξένες δυνάμεις» - Το Ιράν χλευάζει τον Τραμπ ενώ ενισχύσεις φτάνουν στον Περσικό Κόλπο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό από την Δευτέρα, ως και 29 Ιανουαρίου

Τροχαίο με νεκρό στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - Νταλίκα συγκρούστηκε με μηχανάκι

Πώς θα προλάβουν οι γονείς μία εξαφάνιση του παιδιού τους – 10 συμβουλές από το Χαμόγελο του Παιδιού