Ξεκινούν τα εκτός έδρας φιλικά της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού με πρώτο σταθμό το Κούνεο της Ιταλίας. Η αποστολή των ''ερυθρολεύκων'' αναχώρησε το απόγευμα προκειμένου να παίξει φιλικά ματς με την τοπική ομάδα και την Βερόνα. Εν συνεχεία, οι Πειραιώτες θα μεταβούν στη Γαλλία για να δώσουν άλλα τέσσερα παιχνίδια. Στο Τορίνο η αποστολή του Ολυμπιακού θα συναντήσει τους Βέλικο Πέτκοβιτς, Ντέγιαν Μπόγιοβιτς που πήγαν στην Ιταλία απευθείας από την Μόσχα μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας από τους ημιτελικούς του Final-6 του Παγκοσμίου Λιγκ. «Θα είμαστε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα» επεσήμανε ο τεχνικός της ομάδας Τάσος Κουμπλής.
Ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο φιλικό την Δευτέρα με την Κούνεο του Σιλβάνο Πράντι που έχει στη σύνθεση της τους Λάσκο, Κόζι, Ομρτσεν, Βίσμανς, Τζίμπα, Κοσιόνε, Βερνάντσι και τον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο κεντρικό Ριαντ. Στο Κούνεο θα παίξει και την επόμενη ημέρα με την τοπική ομάδα.
Στη Βερόνα. θα αγωνισθεί την Πέμπτη με την ομάδα του Λορέντσο Μπερνάρντι, που έχει στον πάγκο της τον πρώην συνεργάτη του Τζιαν Πάολο Μοντάλι στην Εθνική Ελλάδας, τον Ιταλό Μάσιμο Ντα Τζόνι και παίκτες τους Μπονιφάντε, Μπιριμπάντι, Χάουαρντ, Μποντιέ, Γκάτο, Σορκινέλι.
Μετά την Ιταλία ο Ολυμπιακός θα πάει στο Παρίσι, όπου θα παίξει στις 2,3 Σεπτεμβρίου με την Παρί, στις 5, 6 με την Ασνιέρς και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 7 του ίδιου μήνα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάσος Κουμπλής πριν την αναχώρηση της ομάδας δήλωσε: «Πάμε στην Ιταλία και τη Γαλλία για να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα, αφού ο φετινός Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες για κάθε θέση. Προτιμήσαμε να παίξουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια με πιο έτοιμες ομάδες για να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Έχουμε στη διάθεση μας ότι ζητήσουμε από τον κύριο Μαρινάκη κι αυτό ικανοποιεί τόσο εμένα, όσο και τους παίκτες που έβγαλαν την πολύ σκληρή ομολογουμένως προετοιμασία χωρίς προβλήματα. Η δουλειά που κάναμε θα βγεί στο γήπεδο και θα είμαστε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή. Ο αντίπαλος μας παραμένει διεκδικητής του τίτλου, παρά τις αλλαγές που έκανε στη σύνθεση του. Οι νέοι παίκτες του είναι αξιόλογοι και δεν πρέπει να υποτιμηθεί».
Την αποστολή του Ολυμπιακού συνοδεύει ο δημοριογράφος Κώστας Μυλωνάς που θα ενημερώνει τους φίλους του συλλόγου μέσω του επίσημου σαιτ με καθημερινές ανταποκρίσεις.
Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη