Δε θα διεκδικήσουν ποτέ κάποιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Νάλια Γιουλαμάνοβα, Σβετλάνα Κλιούκα και Γεβγκεκίνια Ζινούροβα. Οι τρεις Ρωσίδες δρομείς τιμωρήθηκαν με διετή αποκλεισμό από τους στίβους, αφού παρατηρήθηκαν ανωμαλίες στο αιματολογικό τους προφίλ, όπερ σημαίνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Άπασες χάνουν τους τίτλους που κατέκτησαν από τα 2010 και έπειτα. Η Γιουλαμάνοβα τερμάτισε δεύτερη στα 800 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2010, όμως πήρε το χρυσό μετά την ακύρωση της πρώτης, Ζίβιλε Μπαλτσιουνάιτε.

Η Ζινούροβα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο στο Παρίσι στα 800 μέτρα το 2011. Όσο για την Κλιούκα, ήταν τέταρτη στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ακόμα πιο μακριά»: Η ξεχωριστή αφιέρωση του Λούη Τσάτουμα στον Μίλτο Τεντόγλου!

Η Αδαμοπούλου πήρε το χρυσό στο επί κοντώ, νικώντας την Κατερίνα Στεφανίδη!

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026: Μεγάλες επιδόσεις από Γκόγκα και Τσίτσο - Χρυσά για Αδαμοπούλου και Μέρλο

Απαιτητικός Τεντόγλου: «Κάτι είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά - 'Ηθελα κάτι πολύ παραπάνω»

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026: Γκαραγκάνης και Εμμανουηλίδου την πρωτιά στα 200μ.

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026: Φετινό ρεκόρ για Σκαρβέλη, νίκες για Παυλίδη και Μαγκούλια

Σμπαράλιασε τα ρεκόρ και έγραψε νέα ιστορία ο «χρυσός» Τεντόγλου

Το άλμα με το οποίο ο Τεντόγλου ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα!

Mέγας Τεντόγλου, πέταξε ξανά στα 8,66 και αυτήν τη φορά ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα!

Τεντόγλου από άλλο... πλανήτη με άλμα στα 8,66 μ. - Ο λόγος που δεν θα ισχύσει ως πανελλήνιο ρεκόρ