Με τον Νίκολα Γκουλάν στην αποστολή του αναχώρησε ο Ολυμπιακός το πρωί της Παρασκευής για την Αυστρία και το Άχενκιρχ, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Αν ο 23χρονος μπακ πείσει τον Πορτογάλο τεχνικό ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους.

Ο Σέρβος οπισθοφύλακας ταλαιπωρήθηκε την περσινή σεζόν από προβλήματα τραυματισμών και έμεινε ελεύθερος από την Φιορεντίνα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχασαν την ευκαιρία και ήρθαν άμεσα σε προφορική συμφωνία μαζί του.

Ο Ζαρντίμ θα «τσεκάρει» τον παίκτη και στη συνέχεια θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προτού υπογράψει στον Ολυμπιακό. Τον παίκτη πρότεινε στη διοίκηση ο Νίκολα Νταμιάνατς, ο οποίος είναι εκπρόσωπος και του Μάρκο Πάντελιτς. Ο Γκουλάν θα είναι το τρίτο αριστερό μπακ στην ομάδα μετά τον Χοσέ Χολέμπας και τον Γιάννη Ζαραδούκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δώσει ραντεβού στις 7:30 στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και από εκεί κατευθύνθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι παίκτες δεν έκαναν κάποια δήλωση όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο και πήγαν κατευθείαν στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές (όπως οι Μανωλάς, Βλαχοδήμος και Πάντελιτς πήγαν να πάρουν έναν καφέ για να… ξυπνήσουν) και όταν τους αντιλήφθηκε ο κόσμος που ήταν στο αεροδρόμιο τους ζήτησε αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Από την πλευρά του, ο Ζαρντίμ πήγε στην αίθουσα αναχωρήσεων μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Κλείνει και ο Ρουίς

Μέσα στις επόμενες μέρες ενδέχεται να κλείσει η μεταγραφή του Αλαν Ρουίς στον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ του 18χρονου μεσοεπιθετικού βρίσκεται από προχθές στην Αθήνα και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι από την συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές. Ισως γίνει και νέα συνάντηση σήμερα και αποκτηθεί ο Αργεντινός παίκτης της Χιμνάσια λα Πλάτα.

Εν τω μεταξύ, ενδέχεται να δυσκολέψει η υπόθεση απόκτηση του Κρίστιαν Τσάβες. Ο λόγος είναι η ανακοίνωση του Ρικέλμε πως αποχωρεί από την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία φαίνεται ότι τον προορίζει για αντικαταστάτη του. Ίσως οι Αργεντινοί να «ανέβουν» οικονομικά και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα αυτής της ανακοίνωσης.

Εντός της ημέρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκο Πάντελιτς και την απόκτηση του Βασίλη Καραγκούνης, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας στην Αυστρία, αφού σε πρώτη φάση προορίζεται για τους Νέους και θα βοηθήσει την ομάδα στο NextGen Series (το αντίστοιχο Champions League για τους Νέους).

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ