Με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Hiroshi Toda, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση, έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία.

«Ενημέρωσα τους κ. Ryuji Yamane και Hiroshi Toda για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα. Η Ιαπωνία- όπως μου εξήγησαν- το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο. Τους παρουσίασα το πρόγραμμά μας, τους ενημέρωσα και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σέρρες: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία

Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, η γυναίκα που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη

Τραγωδία με μετανάστες στην Ικαρία - Ένας ανήλικος χωρίς τις αισθήσεις του, 4 αγνοούμενοι

«Δεν δεχόμαστε εντολές από ξένες δυνάμεις» - Το Ιράν χλευάζει τον Τραμπ ενώ ενισχύσεις φτάνουν στον Περσικό Κόλπο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό από την Δευτέρα, ως και 29 Ιανουαρίου

Τροχαίο με νεκρό στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - Νταλίκα συγκρούστηκε με μηχανάκι

Πώς θα προλάβουν οι γονείς μία εξαφάνιση του παιδιού τους – 10 συμβουλές από το Χαμόγελο του Παιδιού

Καθηγήτρια φίμωσε 13χρονο μαθητή με ταινία - Ζήτησε από συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια

Κλαίει το Χ με την ΑΙ φωτογραφία του Τραμπ με πιγκουίνο στη Γροιλανδία - «Δεν έχουμε πιγκουίνους εδώ»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό