Συνεχίζει τις κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ του ο Παναθηναϊκός. Παίκτης της ομάδας θα πρέπει να θεωρείται ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ οι Κυπελλούχοι περιμένουν την απάντηση του Δημήτρη Μαυροειδή και αγωνιούν για την έκβαση στην υπόθεση του Στράτου Περπέρογλου, κρατώντας «ζεστούς» τον Χάρη Γιαννόπουλο και τον Ζήση Σαρικόπουλο.

Η απόκτηση του Βασίλη Ξανθόπουλου είναι τελειωμένη. Ο 28χρονος γκαρντ (1,88μ.) ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ομάδα που αγωνίστηκε τη σεζόν 2004/05 και 2006/07 αποτελώντας μία λύση από τον πάγκο για την περιφέρεια. Ο Ξανθόπουλος, μέλος της Εθνικής που κατέκτησε την έκτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είχε 6,8 πόντους, 4,6 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ με τον Πανιώνιο, που τερμάτισε τρίτος στην Α1 φέτος.

Σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Μαυροειδή, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η απάντησή του στην πρόταση για διετές συμβόλαιο. Τον διεθνή σέντερ διεκδικεί και ο Ολυμπιακός, αλλά οι «πράσινοι» έχουν προβάδισμα για την απόκτησή του. Ίσως και μέσα στη μέρα να υπάρξει νέα επαφή με τον εκπρόσωπο του Στράτου Περπέρογλου. Ο διεθνής φόργουορντ βρίσκεται στις ΗΠΑ και περιμένει την τελική προσφορά του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο Ολυμπιακός καραδοκεί.

Ως ρεζέρβα για τους «ψηλούς» εξετάζεται ο Ζήσης Σαρικόπουλος του Πανιωνίου, που φέτος συμμετείχε στις προπονήσεις της Εθνικής Ανδρών. Ο 22χρονος άσος (2,13μ.) είχε 4,4 πόντους και 1,8 ριμπάουντ ανά αγώνα φέτος με τους «κυανέρυθρους». Για τις θέσεις «2-3» υπάρχει και η λύση του Χάρη Γιαννόπουλου. Ο 22χρονος άσος (2,00μ.) συνεργάστηκε την περασμένη περίοδο με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο Περιστέρι έχοντας 12,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 1,1 κλέψιμο ανά αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Stoiximan GBL: Ματς-σταθμός για την παραμονή στο Μαρούσι και κόντρα της Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακός: «Η προκήρυξη προβλέπει αποκλεισμό του Παναθηναϊκού - Ποινή-ρεκόρ στον Τζόουνς για… πρόθεση χειρονομίας»

Λιόλιος: «Ο υπουργός Αθλητισμού να μην αφήνει καμία σκιά, ούτε να επιτρέπει να λασπολογούν δημόσια πρόσωπα»

Ολυμπιακός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για Τζόουνς και Super Cup

Έτοιμος για το ντέρμπι με Ηρακλή ο ΠΑΟΚ - Μπούτσκος: «Μας περιμένει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι»

Στο μικροσκόπιο η σχέση Λιόλιου-Προμηθέα μετά την παρέμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Betsson αναλαμβάνει τα αναπτυξιακά τμήματα των ακαδημιών

Παναθηναϊκός AKTOR: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι θέατρο σκιών, ο Λιόλιος κουνάει τις μαριονέτες - Παραίτηση ή αποπομπή»!

Τρεις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ταϊρίκ Τζόουνς για χειρονομία στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό AKTOR για την απουσία του από το Super Cup