Να αντλήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών καθώς το δημόσιο προχωρεί σήμερα σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

Το ποσό της έκδοσης προσδιορίστηκε σε 1,25 δισ. ευρώ, αλλά με την προσαύξηση των μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά 60%, το τελικό ποσό που θα αντλήσει το ΥΠΟΙΚ θα φτάσει στο ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Ολόκληρο το ποσό θα διατεθεί για την αναχρηματοδότηση των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, έκδοσης Απριλίου 2012 (ίσου ποσού), που λήγουν εντός των ημερών.

Σε ό,τι αφορά στο επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων, στην προηγούμενη έκδοση του Ιουνίου το μέσο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,31%, ενώ το Μάιο ήταν στο 4,34%.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δημιουργεί νησιά-φρούρια με ισραηλινά όπλα απέναντι στην Τουρκία»

Ιράν προς ΗΠΑ: Το Ορμούζ δεν υπάγεται στη CENTCOM - «Καμία στρατιωτική σύνοδος δεν επιβάλλει τάξη στον Περσικό Κόλπο»

Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Καρέ - καρέ «σαρώνουν» τα βίντεο - Πού στρέφονται ο έρευνες