Ικανοποιημένοι αποχώρησαν από τη συνάντηση τους με τον υφυπουργό Οικονομικών και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας και των προβληματικών ΠΑΕ, που πρότειναν νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο και έκδοση προσωρινής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ώστε να λάβουν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις.

Αντιπροσωπία της Σούπερ Λίγκας αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Άρη και του Πανιωνίου, επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωί τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα τα δικά τους αλλά και άλλων ΠΑΕ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τις ίδιες τις ομάδες, τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν άκρως ενθαρρυντικά, καθώς ο υφυπουργός φέρεται να τους μετέφερε πως υπάρχει πρόθεση τόσο του ίδιου, όσο και του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27/7.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ έθεσαν υπόψη του κ. Μαυραγάνη όλα τα προβλήματα που επιζητούν λύση, μεταξύ των οποίων η ανάγκη να συμφωνηθεί άμεσα μια νέα ρύθμιση για τα χρέη των ομάδων που θα τους δώσει παράταση ζωής, η υψηλή φορολόγηση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και στα εισιτήρια κ.α.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του, ζήτησε από τις ΠΑΕ να του καταθέσουν τη Δευτέρα έναν ολοκληρωμένο φάκελο με τα προβλήματα που είναι εφικτό να λυθούν μέσω απλών υπουργικών αποφάσεων και αυτά για τα οποία απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις. Ζητήθηκε επίσης να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις από τις ομάδες σε ότι αφορά το περιεχόμενο αυτών των νομοθετικών ρυθμίσεων.

Μεταξύ των υπουργικών αποφάσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ΠΑΕ να ξεπεράσουν τα άμεσα προβλήματά τους (και να λάβουν άδεια από την ΕΕΑ) είναι και η πρόταση της ΑΕΚ για εξασφάλιση προσωρινής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τις ΠΑΕ, με την αιτιολογία ότι αυτές βρίσκονται σε συζητήσεις με το Δημόσιο για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ αποχώρησαν έχοντας αποσπάσει τη δέσμευση ότι θα δοθεί λύση ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα!

Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελίασον: «Θα έρθει να το κάνει δύσκολο η ΑΕΛ Novibet, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη»

Τσανάκας: «Όλα δείχνουν ότι θα είναι διαθέσιμος για ΠΑΟΚ ο Ποντένσε - Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν»

Τσορμπατζόγλου: «Πίεση έχει και ο ΠΑΟΚ για αποτέλεσμα στο ντέρμπι, όχι μόνο ο Ολυμπιακός»

Τσακίρης: «Ποιοι έχουν προβάδισμα για την 11άδα της ΑΕΚ με ΑΕΛ Novibet»

Κυριακίδης: «Να είμαστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί με ΑΕΛ Novibet - Στοίχημα να επιστρέφεις την αγάπη του κόσμου»

Δεσύλλας: «Πρώτα ο Λεβαδειακός και μετά η Μπέτις για τον Παναθηναϊκό - Περιμένουμε 5-6 αλλαγές από Μπενίτεθ»

ΑΕΚ: Στη Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΛ Novibet

Μεντιλίμπαρ: «Ο Ποντένσε προπονήθηκε και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμος με ΠΑΟΚ - Να έχουμε υπομονή μέσα στο παιχνίδι»

Μάρτινς: «Να μπούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε»

Πάνοπλος στο «Κλ. Βικελίδης» ο Ατρόμητος