Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου πλέει αυτή την ώρα η τουρκική φρεγάτα "Gokova". H τουρκική φρεγάτα σε λίγη ώρα αναμένεται να περάσει το Στενό του Καφηρέα και παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Η φρεγάτα "Gokova" από το πρωί της Τετάρτης έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο! Ο προκλητικός πλους του τουρκικού πολεμικού, που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησε το πρωί από την περιοχή μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια το "Gokova" κινήθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία της προς Τήνο και Μύκονο όπου έπλεε περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Κάβο Ντόρο.

Η κίνηση της Άγκυρας να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Δεν δεχόμαστε εντολές από ξένες δυνάμεις» - Το Ιράν χλευάζει τον Τραμπ ενώ ενισχύσεις φτάνουν στον Περσικό Κόλπο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό από την Δευτέρα, ως και 29 Ιανουαρίου

Τροχαίο με νεκρό στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - Νταλίκα συγκρούστηκε με μηχανάκι

Πώς θα προλάβουν οι γονείς μία εξαφάνιση του παιδιού τους – 10 συμβουλές από το Χαμόγελο του Παιδιού

Καθηγήτρια φίμωσε 13χρονο μαθητή με ταινία - Ζήτησε από συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια

Κλαίει το Χ με την ΑΙ φωτογραφία του Τραμπ με πιγκουίνο στη Γροιλανδία - «Δεν έχουμε πιγκουίνους εδώ»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό

Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στο Μπρονξ - Αναφορές για θύματα

Σοκ από την σύλληψη Καναδού Ολυμπιονίκη ως βαρόνου ναρκωτικών – Πώς στήθηκε η επιχείρηση «Γιγαντιαίο Σλάλομ»

Η απόφαση του Τραμπ να στείλει πλοία στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώνει την απειλή προς το Ιράν