Ελάχιστο ενδιαφέρον φαίνεται πως δείχνουν οι Ρουμάνοι για το δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα και αφορούσε την αποπομπή του προέδρου Τραϊάν Μπασέσκου, καθώς μέχρι τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδα) μόνο το 27% των εγγεγραμμένων είχε προσέλθει στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσει.

Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα η συμμετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει το 50%. Αν είναι μικρότερη, θα κηρυχθεί άκυρο και ο Μπασέσκου θα παραμείνει στη θέση του.

Οι κάλπες πάντως θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ο Μπασέσκου κάλεσε και πάλι σήμερα τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία, ελπίζοντας ότι το δημοψήφισμα θα ακυρωθεί λόγω χαμηλής συμμετοχής. "Το να ψηφίσετε υπέρ μου δεν βοηθάει. Το μόνο που βοηθάει είναι να μείνετε σπίτι σας", είπε χαρακτηριστικά.

Η εκτίμηση του ποσοστού συμμετοχής θα ανακοινωθεί από την κεντρική εκλογική επιτροπή μετά τα μεσάνυχτα. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Δευτέρα.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα - Επιδείνωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο

Ασανσέρ: Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή – Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Αίγιο: Το θρίλερ με την πυρίτιδα, το DNA στη σκανδάλη και τα νέα δεδομένα για το διπλό φονικό

Δύο αδέρφια επιτέθηκαν σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, που νόμιζαν ότι ήταν απατεώνες - Βρέθηκε οπλοπολυβόλο στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη: Μία καταδίκη και δύο αθωώσεις για τη φωτιά στο Φίλυρο

Μαρινάκης: Από βδομάδα θα φανεί στην αντλία η μείωση της τιμής του πετρελαίου

Σπείρα «μαϊμού» αστυνομικών εξαρθρώθηκε στον Πειραιά - Έκαναν 29 απάτες με λεία 690.000 ευρώ

Κοτζίμα: Η «Μέκκα του τζιν» στην Ιαπωνία

Θάνατος 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή ενός εκ των δύο κατηγορουμένων