Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα, σημείωσε ότι είμαστε σε οριακό σημείο. Δεν πήραμε τη δόση που έπρεπε να πάρουμε και έχουμε εκκρεμότητα ομόλογο της ΕΚΤ όπου έχουμε διαβεβαίωση από τον κ. Γιουνκέρ, ότι θα βρεθεί λύση σε αυτό.

Παράλληλα είπε ότι γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο 11,5 να είναι όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι λείπει το 1,5 δισ. Ευρώ. Αυτό που μας απασχολεί συμπλήρωσε, είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχουμε βρει. «Ένα πρόγραμμα εκτός στόχων, η ύφεση είναι πολύ βαθύτερη από τις εκτιμήσεις, σχεδόν διπλάσια η ανεργία και πάνω από 54% στα νέα παιδιά.

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, συμπλήρωσε, θα πρέπει να δείξουμε αξιοπιστία και φερεγγυότητα και οι εταίροι, να μας δώσουμε τους βαθμούς ελευθερίας που χρειάζεται.

Έχουμε ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί όσο εμείς είμαστε αξιόπιστοι πρόσθεσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το πακέτο των 11,5 δισ. μαζί με τις παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων και τις διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργούν τη στρατηγική ώστε να είμαστε πιο ισχυροί στην διαπραγμάτευση που διαρκώς γίνεται με τους εταίρους.

Παραδέχτηκε ότι οι βαθμοί ελευθερίας στη διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή είναι πολύ περιορισμένοι και υποστήριξε ότι η επιμήκυνση είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Όπως είπε, έχει τεθεί σε όλες τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους, θα πρέπει όμως όπως ανέφερε, να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι ισχύει η δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλομισθοί και υποστηριξε ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο οικονομίας που θα φέρει ανάταση και ανάπτυξη.

Ο κ. Σταϊκουρας, χαρακτήρισε επίσης συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο τη συμφωνία Πειραιώς - ΑΤΕ.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Έρχεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα φτάσει τους 35 βαθμούς

Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Νόβι Σαντ ζήτησαν πρόωρες εκλογές

Πρόταση-κόλαφος από την εισαγγελέα για τη Μουρτζούκου: «Είχε πλήρη διαύγεια - Χωρίς καμιά ενοχή»

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι - Μήνυμα 112

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Αγγελόκαστρο και Άνω Αλμυρή στην Κορινθία

Το Ιράν κλείνει ξανά το Ορμούζ «λόγω παραβίασης του Μνημονίου Κατανόησης»

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 203 χλμ. στην Αθηνών-Κορίνθου - Προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς

Τουλάχιστον 5 νεκροί στη Γάζα από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις

Xανιά: Στον εισαγγελέα ο 43χρονος – Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι του

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κατοχή κοκαϊνης και κάνναβης