Να ρίξει «νερό στο κρασί» αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο (έως 7 μηνιαίες δόσεις) στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τις … αστρονομικές «λυπητερές».

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το οικονομικό επιτελείο, οι δόσεις μπορούν να φτάσουν και τις επτά μηνιαίες, (ελάχιστη καταβολή 300 ευρώ) ανάλογα όμως με τον φορολογούμενο, καθώς στο ευνοϊκό καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση.

Το όριο των επτά δόσεων μπορούν να εξαντλήσουν όσοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 € , αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012.

Επίσης, η τελευταία δόση, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013. Στο μεταξύ, όποιοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

Κατ’ αυτό τον τρόπο όσοι πλήρωσαν στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31η Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου του 2013.

Όλα καλά, λοιπόν, με τις δόσεις. Τώρα, το θέμα είναι πού θα βρούμε και τα λεφτά για να πληρώσουμε…

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο

Κλειστό το αγροτικό μπλόκο της Περιμετρικής στην Πάτρα - Mέσα από το κέντρο η κίνηση προς Κυλλήνη

Μέσω gov.gr οι αιτήσεις έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων για γεγονότα που τελέστηκαν στο εξωτερικό

Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Σοβαρό ατύχημα σε ανελκυστήρα σούπερ μάρκετ στου Ζωγράφου - Τραυματίστηκε σοβαρά ο συντηρητής

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο έχει η Τροχαία»

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

Απογείωση του τουρισμού μέχρι το 2040 - Στα 55 εκατ. οι τουρίστες, στα 36 δισ. οι εισπράξεις

Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Θεσσαλονίκη: 4 έφηβοι προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια και εξύβρισαν τον ιδιοκτήτη