Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 άλλοι τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή Ταμπρίζ στο βορειοδυτικό Ιράν, δήλωσε ένας ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.
Δύο σεισμοί μεγέθους 6,2 και 6, το επίκεντρο των οποίων βρισκόταν αντίστοιχα στην Αχάρ και τη Βαρζεγκάν, εξήντα χιλιόμετρα από την Ταμπρίζ και με περίπου δέκα χιλιόμετρα εστιακό βάθος, έπληξαν την περιοχή στις 16:53 τοπική ώρα (15:23 ώρα Ελλάδας) και 17:04 (15:34 ώρα Ελλάδας).
Οι πόλεις Ταμπρίζ, Αρντεμπίλ και Μεχραμπάν, καθώς και πολλά χωριά επλήγησαν επίσης από τους δύο σεισμούς και τους πολλούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.
Το Ιράν βρίσκεται πάνω σε πολλά σημαντικά σεισμικά ρήγματα και έχει υποστεί πολλούς καταστροφικούς σεισμούς.
Ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων ετών σκότωσε 31.000 ανθρώπους, το ένα τέταρτο του πληθυσμού, στην πόλη Μπαμ (νότιο Ιράν) το Δεκέμβριο του 2003.
Πηγή: www.protothema.gr