Η Γερμανία θα μπλοκάρει επιπλέον οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσης που έχει λάβει μέχρι στιγμής, προειδοποίησε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Merkel, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η Γερμανία θα κάνει χρήση του δικαιώματος veto στο Προσωρινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης (EFSF) αν κρίνει πως η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους της βοήθειας που έχει λάβει, φέρεται να δήλωσε στην Handelsblatt ο Michael Fuchs, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων κομμάτων CDU και CSU της Γερμανίας.

«Ακόμα και αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο, αυτό δεν είναι αρκετό για την παροχή νέου πακέτου βοήθειας», προειδοποίησε ο Fuchs τονίζοντας μάλιστα πως η Γερμανία «έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της».

Αν και μια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ένωση, ο Γερμανός αντιπρόεδρος σημείωσε πως εκτιμά ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις απαιτούμενες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αυστραλία: Υπέκυψε στα τραύματά του 12χρονο αγόρι που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία στην περιοχή του Σίδνεϊ

Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με 100% τηλεδιοίκηση

Γροιλανδία προς Τραμπ: Κάτω τα χέρια από τα ορυκτά μας

Σε κομβικό σημείο η αντιμετώπιση της ευλογιάς των προβάτων - Προειδοποιήσεις για τυχόν χαλάρωση των μέτρων

Βραχυχρόνιες Μισθώσεις: Νέοι περιορισμοί το 2026 - Πού και πότε μεταβιβάζεται το ακίνητο αλλά χάνεται η άδεια μίσθωσης

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του Σπύρου Καρατζαφέρη - Το συγκινητικό «αντίο» της κόρης του

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε γκισέ εισιτηρίων στο Αεροδρόμιο Ντιτρόιτ – Έξι τραυματίες

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ομίχλες

Πάτρα: Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι σε συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα