Το ενδιαφέρον του για τον Εντουάρντο Βάργκας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι. Ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να δοθεί δανεικός από τη Νάπολι, ενδιαφέρει, σύμφωνα με δημοσιεύματα και τον Ολυμπιακό, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κέβιν Μιραλάς.
Ένας από τους παίκτες που τις τελευταίες μέρες έκαναν «θόρυβο» γύρω από το όνομά τους είναι ο Εντουάρντο Βάργκας. Αιτία οι δηλώσεις του, με τις οποίες ζητούσε να παίζει περισσότερο στη Νάπολι, όπου ο ανταγωνισμός στην επίθεση είναι μεγάλος. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ζήτησε από την ομάδα του να τον παραχωρήσει δανεικό σε περίπτωση που ο χρόνος συμμετοχής του δεν προβλέπεται να αυξηθεί.
Η ομάδα που μοιάζει να ενδιαφέρεται πολύ για τον Χιλιανό επιθετικό είναι η Τζένοα. Ο πρόεδρός της, Ενρίκο Πρετσιόζι, μιλώντας στο ιταλικό «Sky» παραδέχτηκε πως θέλει τον Βάργκας. «Ο Βάργκας μας αρέσει πολύ, τον παρακολουθούμε καιρό και τον θέλουμε. Αν η Νάπολι αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό, εμείς είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε στη Γένοβα», τόνισε ο Πρετσιόζι.
Πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανταλλαγή του Βάργκας με τον Τζιλαρντίνο. Ο πρόεδρος της Τζένοα δεν πιστεύει πως μπορεί να γίνει αυτό. «Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Δεν ξέρω αν ο Τζιλαρντίνο ενδιαφέρει τη Νάπολι. Το βλέπω δύσκολο.»
Οι μεταγραφές στην Ιταλία μοιάζουν «μπλοκαρισμένες», οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι λίγες. Ποια είναι η άποψη του Πρετσιόζι; «Το μεταγραφικό παζάρι θα ζεσταθεί μετά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όσοι ηττηθούν θα αναζητήσουν ενίσχυση. Για το λόγο αυτό δεν βιάζομαι, όλα θα γίνουν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου», δηλώνει ο, έμπειρος από μεταγραφές, Πρετσιόζι.
Κώστας Κουκάρας