Η τροπολογία, σύμφωνα με τις διατάξεις της οποίας, οι ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δύναται να την προσκομίσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ψηφίστηκε –όπως είχαμε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα- την Τρίτη 28/8 από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν θα υπάρξει ρύθμιση χρεών.

Η τροπολογία πέρασε κατά πλειοψηφία από την Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει και το ΚΚΕ να δηλώνει παρών.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος που δεν είχαν εξασφαλίσει εγκαίρως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ωστόσο, η χρησιμότητά της θα αφορά τελικά μονάχα την ομάδα του ΟΦΗ που ήταν η μοναδική ΠΑΕ που δεν κατάφερε έως την περασμένη Παρασκευή να προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα από την εφορία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έτσι, οι Κρητικοί, έχουν πλέον –και με το Νόμο- ένα μήνα μπροστά τους ώστε να συμπληρώσουν το φάκελό τους.

Θυμίζουμε όμως, ότι η αρχική σκέψη στελεχών της κυβέρνησης ήταν αυτή η τροπολογία να συμπεριλαμβάνει διατάξεις που θα προέβλεπαν τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ σε 60 δόσεις. Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο διότι θα αποτελούσε πρόκληση για την κοινή γνώμη και τον απλό πολίτη που δυσκολεύεται να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Συνεπώς, ρύθμιση χρεών δεν θα υπάρξει, παρά μόνο η παράταση ενός μήνα που προαναφέραμε.

Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρίτσας στη Δίκη στον ΣΚΑΪ: «Ο υγιής ανταγωνισμός φέρνει τις εκπλήξεις - Το Big-4 μπορεί να φτιάξει το ποδόσφαιρο»

«Μεγάλος στόχος της Γκρέμιο ο Τετέ - Συνεχείς επαφές με την πλευρά του παίκτη»

Τσορμπατζόγλου: «Είχε μεγάλη ανάγκη το τρίποντο στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Προχωράει μία περίπτωση στόπερ»

Τσανάκας: «Ο Μεντιλίμπαρ αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό για όσο θέλει»

Σαββόπουλος: «Σε προχωρημένες επαφές για αριστερό εξτρέμ ο Άρης»

Τσακίρης: «Νίκη που έδειξε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία αυτή κόντρα στον ΟΦΗ - Δεδομένες οι κινήσεις τον Γενάρη»

Σαραγόσα: «Έχουν αποφασίσει ότι ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα Super League 2 αλλά έχουμε 64 βαθμούς να διεκδικήσουμε ακόμα»

Παπαδόπουλος: «Στόχος μας να αναδείξουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές»

Βραβεία ΠΣΑΤ: Το αφιερωματικό βίντεο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Λεβαδειακός ο 9ος: Το ιστορικό επίτευγμα που κυνηγά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου

TAGS: ΟΦΗ