Δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στη Χέλσινμποργκ η Σέλτικ. Οι πρωταθλητές Σκωτίας επικράτησαν 2-0 και στο δεύτερο ματς των Σουηδών, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη φορά στο «Σέλτικ Παρκ» και, έχοντας ως «προίκα» το ίδιο σκορ από την πρώτη αναμέτρηση στη Σκανδιναβία, πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «καθολικοί» ήταν σαφώς ανώτεροι και είχαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, σκοράροντας με τον Χούπερ και τον Ουανγιάμα. Για 70', αγωνίστηκε ο Γιώργος Σαμαράς.

Οι παίκτες του Νιλ Λένον μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία, φτάνοντας στο 29’ στο 1-0, με τον Χούπερ μετά από ωραίο συνδυασμό, ασίστ του Σαμαρά και πλασέ του τελευταίου από αμφισβητούμενη θέση. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν, πάντως, να σκοράρουν ξανά μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι Σουηδοί μπήκαν πιο δυνατά, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Φόρστερ, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αντίθετα, κινδύνευαν συνεχώς στις αντεπιθέσεις των «Κελτών», που είχαν και διπλό δοκάρι με τον Χούπερ. Τελικά, η καρφωτή κεφαλιά του Ουανγιάμα στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν και δύο κλασικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις.


ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Μάθιους (76’ Λούστιγκ), Ιζαγκουίρε, Ουίλσον, Μούλγκρεου, Μπράουν, Κόμμονς, Ουανγιάμα, Σαμαράς (70’ Ουάτ), Φόρεστ, Χούπερ (91’ ΜακΚουρτ)

ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ: Χάνσον, Ατα (81’ Νόρντμαρκ), Μπάφο, Κ.Αντερσον, Βάχλστεντ (75’ Λίντσρεμ), Ουρόνεν, Μαχλάνγκου, Γκάσι, Μπεντόγια, Σέρουμ (62’ Ακαμ), Τζούρντιτς

Δείτε τα γκολ


?????? - ?????????? 2:0 από FootballKing2192


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες στο Champions League ο Κοϊτά

Κυριακίδης: «Αναγνώριση για την ΑΕΚ οι δηλώσεις των Μουρίνιο και Μπέλιγχαμ»

Τσακίρης: «Η παρακαταθήκη από τη Ρεάλ, η τακτική ευελιξία του Νίκολιτς, ο τραυματισμός Ζούμπκοφ και η επόμενη μέρα»

Φοβερή κίνηση fair play του αρχηγού της Ντόρτμουντ με τους οπαδούς της Μπέτις στη Βεστφαλία!

Η ανάρτηση του Δουβίκα μετά από τη μαγική του εμφάνιση: «Απίστευτο συναίσθημα, ξεχωριστή στιγμή στη μεγαλύτερη σκηνή»

ΑΕΚ: Το ειδικό παράθυρο της UEFA και οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του Ζούμπκοφ

Δεν γινόταν και αλλιώς: Στην κορυφαία ενδεκάδα της 4ης αγωνιστικής του C.L. o Δουβίκας!

Το «άντε γα....» στον Ντε Μπρόινε και η έκρυθμη κατάσταση στη Νάπολι

Ο πιο... τρελός και viral πανηγυρισμός του Champions League ανήκει σε παίκτη της Βίκινγκ!

Βιτάλις: «Απίστευτα περήφανος που αποτελώ μέλος της ΑΕΚ - Αυτά μας είπε ο Νίκολιτς μετά το ματς»