Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για φορολόγηση που θα φτάνει το 75% στα πολύ ψηλά εισοδήματα. Λύση για να γλιτώσουν από το φόρο αυτό αναζητούν πολλοί Γάλλοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του οίκου μόδας Louis Vuitton Μπερνάρ Αρνώ που εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να το πετύχει.

«Σήκω φύγε, πλούσιε μ…α!», είναι το μήνυμα που του στέλνει σήμερα η Liberation από το πρωτοσέλιδό της, καθώς ο Αρνώ με περιουσία που ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια λίρες, κατέθεσε πρόσφατα επίσημο αίτημα για να λάβει την βελγική υπηκοότητα.

Ο ίδιος πάντως επιχείρησε να εξηγήσει την κατάσταση με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει πως έχει κάνει αίτημα στην κυβέρνηση του Βελγίου για διπλή υπηκοότητα και πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τον ρόλο της Louis Vuitton στη γαλλική οικονομία.

Πάντως, ο Αρνώ δεν είναι ο μόνος που έχει καταθέσει τέτοιο αίτημα. Οι βελγικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν άλλες 43.000 αιτήσεις.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Ισχυρές βροχές στην Κρήτη μέχρι το Σάββατο - Άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Επίδομα παιδιού Α21: Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου – Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Μιχαηλίδου: Μέσα στον Οκτώβριο η προκαταβολή 50% για το «Ανακαινίζω» – Έρχεται το «Σπίτι μου ΙΙΙ»

Κρήτη: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας λόγω της κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μετά από μήνυση TikToker οι δύο αστυνομικοί που τον καταδίωξαν

Αλλάζουν από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας

Πιερρακάκης: Μέσα στον Οκτώβριο οι 120 δόσεις και το νέο πλαίσιο για τους servicers

Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στον Μυλοπόταμο - Νέο 112 στο Ηράκλειο

Όριο ηλικίας 15 ετών στα social media από το 2027: Οι 10 βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: Σωλήνας ενός τόνου καταπλάκωσε 52χρονο