Στη Φρανκφούρτη την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα δει τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, για το ζήτημα της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων και την πορεία του ελέγχου της Τρόικας.

Ο Α. Σαμαράς δεν αποκλείεται, όμως, να εκφράσει στον Μ. Ντράγκι παράπονα για την εκβιαστική στάση των «τροϊκανών» κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, που κρατούν μόνιμα το … πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων πολιτών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί πολιτικά το ευνοϊκό κλίμα που έχει ο ίδιος πετύχει να διαμορφώσει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μετά και τις επισκέψεις του σε Βερολίνο και Παρίσι.

Σήμερα ο Α. Σαμαράς επιστρέφει στη Γερμανία. Θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, όπου στις 4 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

Οι στόχοι του πρωθυπουργού είναι δύο : Η αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αλλά κυρίως να βρεθεί αντίδοτο στην πάσχουσα εθνική οικονομία που υποφέρει, δραματικά, από έλλειψη ρευστότητας, ύφεση και ανεργία.

Θεωρείται σίγουρο ότι ο Μ. Ντράγκι θα ακούσει τον συνομιλητή του με προσοχή και με πολλή συμπάθεια.
Ας ελπίσουμε ότι ο «σούπερ Μάριο» θα … βάλει πλάτη.

Να τηλεφωνήσει στα αφεντικά των «τροϊκανών» προκειμένου να εκταμιευτεί γρηγορότερα (το πολύ τέλη Οκτωβρίου) η δόση των 31,5 δισ. €.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αναταραχές στη Γαλλία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ – Κατέρρευσε η στέγη και το καμπαναριό

Μαχαίρωμα μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα – Τραυματίστηκε 15χρονος

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία

Νέο «δώρο» Τραμπ στον Πούτιν: Ακυρώνει στο παρά πέντε κυρώσεις του νόμου Γκράχαμ κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ ήθελε ωκεανό στο όνομά του, αλλά η Google του τα έκανε… θάλασσα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου