Στο Eurogroup της Παρακευής, 14 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η πρώτη συζήτηση για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, ενώ στις 8 Οκτωβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις υπό την προϋπόθεση ότι η έκθεση της τρόικας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την Παρασκευή οι εκπρόσωποι της τρόικας θα παρουσιάσουν, τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014, ενώ στην ίδια συνεδρίαση θα βρίσκονται ο Επίτροπος Όλι Ρέν, η γενική διευθύνρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι.

Για να υπάρξει τελική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 8 Οκτωβρίου, θα πρέπει η τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στις τάξεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων επικρατεί αισιοδοξία για μια συνολική διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος, στο πλαίσιο του Εurogroup. Άλλωστε, ήδη παρατηρείται μεταστροφή της γερμανικής θέσης, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να διαμηνύει προς πάσα πλέον κατεύθυνση ότι επιθυμεί να κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα στην ευρωζώνη, με κορυφαίο το ελληνικό, πριν από το τέλος Νοεμβρίου.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας- Η συνάντηση με μυστηριώδη άνδρα

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδαμπαρωμένα χωρίς τροφή και νερό σε σπίτι

Η Paramount μηνύει τη Warner Bros για λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία με το Netflix

«Είναι το μέλλον»: Η Σουηδία φτιάχνει στρατό από drones αξίας 370 εκατ. ευρώ

58χρονος παρέσυρε αστυνομικό στο Κιλκίς επειδή του έκοβε κλήση

Οπαδικό επεισόδιο βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο - Οργανωμένος της ΑΕΚ στο στόχαστρο!

Κακοποίηση παιδιών στο Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος πατέρας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι έχει συμβεί

Χατζηδάκης: Aδιανόητο να μην προσέλθουν στο διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου