Ένα ημίχρονο διήρκησε η αναμέτρηση της Χιμνάσια Λα Πλάτα με την Μπόκα Τζούνιορς για το πρωτάθλημα Αργεντινής, καθώς ο διαιτητής Ντανιέλ Χιμένες διέκοψε το παιχνίδι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου καταγγέλλοντας ότι δέχθηκε απειλές από στελέχη των γηπεδούχων.

«Ο διαιτητής δήλωσε ότι διέκοψε τον αγώνα, επειδή δέχθηκε απειλές από τον πρόεδρο της Χιμνάσια και μια ομάδα ατόμων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς, Πέδρο Πομπίλιο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Χιμνάσια, Χουάν Χοσέ Μουνιός, παραδέχθηκε στην τηλεόραση της Αργεντινής πως μίλησε στο διαιτητή, ωστόσο αρνήθηκε ότι τον απείλησε, λέγοντας πως του ζήτησε να δείξει συμπαράσταση στον προπονητή της ομάδας, Πέδρο Τρόλιο, του οποίου ο πατέρας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο Χιμένες απέβαλε τον Τρόλιο, επειδή ο τελευταίος τού ζήτησε να δείξει κίτρινη κάρτα σε παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς. «Λίγο πριν από το ημίχρονο, είδα ότι ο Πέδρο ήταν πραγματικά απογοητευμένος, πήγα στα αποδυτήρια και αυτό ήταν απροσεξία από μέρους μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μουνιός και συμπλήρωσε: «Του είπα: "Δεν έχω έρθει για να αμφισβητήσω τη διαιτησία, ήρθα να ζητήσω συμπαράσταση". Ορκίζομαι στους γιούς μου ότι ποτέ δεν είπα κάτι άλλο».

Ο διαιτητής Χιμένες της αναμέτρησης φημίζεται για την αυστηρότητά του, εξ ου και το προσωνύμιο «ο λοχίας» που φέρει. Ο εν λόγω ρέφερι έδειξε έξι κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο στους παίκτες των γηπεδούχων και μια σε ποδοσφαιριστή της Μπόκα Τζούνιορς. Για την ιστορία, η Χιμνάσια προηγείτο 1-0 με το πέναλτι του Ουρουγουανού Σαντιάγκο Σίλβα στο 29΄. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το τελευταίο στον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς για τον Άλφιο Μπαζίλε, που αναλαμβάνει πλέον και επίσημα καθήκοντα ομοσπονδιακού τεχνικού της Αργεντινής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube