Mε ανακοίνωσή της την Δευτέρα η Red Bull, γνωστοποίησε πως ο Ολλανδός Ρόμπερτ Ντόρνμπος θα αντικαταστήσει τον Κρίστιαν Κλιν στα τελευταία τρία γκραν πρι της Φόρμουλα 1. «Ύστερα από την απόφαση του Κρίστιαν Κλιν να "κυνηγήσει" άλλες επιλογές εντός της Φόρμουλα 1, η Red Bull Racing συμφώνησε να τον αφήσει άμεσα ελεύθερο από το συμβόλαιό του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ντόρνμπος, ο οποίος «έτρεξε» πέρυσι για οκτώ αγώνες με τη Toro Rosso, αναβαθμίστηκε από οδηγός δοκιμών σε δεύτερο «πιλότο» της Red Bull, πίσω από τον Βρετανό Ντέιβιντ Κούλθαρντ και θα συμμετάσχει στους αγώνες σε Κίνα, Ιαπωνία και Βραζιλία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κλιν ενημερώθηκε πως δεν θα είχε θέση στη Red Bull τη νέα περίοδο, με την έλευση του Μαρκ Ουέμπερ από τη Γουίλιαμς. Στον Αυστριακό «πιλότο», προτάθηκε να αγωνιστεί σε ομάδα χορηγός της οποίας είναι η Red Bull, στο αμερικανικό πρωτάθλημα CART, ωστόσο η απάντησή του ήταν αρνητική.
Παράλληλα, το περιοδικό «Autosport» αποκαλύπτει πως από τη νέα σεζόν η Renault θα παρέχει κινητήρες στην ομάδα της Red Bull. Αυστριακοί και Γάλλοι έκλεισαν τη συμφωνία την Κυριακή στη Μόντσα, στο περιθώριο του γκραν- πρι. Αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό είναι το ποιος από τις Red Bull ή Toro Rosso, θα επωφεληθούν από τη χρησιμοποίηση του κινητήρα V8. Η ομάδα που δεν θα… φοράει κινητήρα της Renault, θα υποστηρίζεται από την Ferrari.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης