Νηφάλιος, παρά τη βαριά ήττα που υπέστη η ομάδα του, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την Αϊντχόφεν ο Βάλτερ Ματζάρι. Ο προπονητής της Νάπολι παραδέχτηκε πως πρώτος στόχος της ομάδας του είναι το πρωτάθλημα και συνεπώς οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα, τόνισε ωστόσο πως η ήττα αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα στους νεαρούς παίκτες του.

Το είχε παραδεχτεί από την αρχή του Γιουρόπα Λιγκ ο Βάλτερ Ματζάρι. Η διοργάνωση είναι σημαντική, αλλά στόχος της Νάπολι είναι το πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό οι επιλογές του θα ήταν οι ανάλογες και θα χρησιμοποιούσε κυρίως νεαρούς παίκτες, ξεκουράζοντας τους βασικούς.

Κάτι τέτοιο έκανε και στην Ολλανδία, με συνέπεια να υποστεί βαριά ήττα από την Αϊντχόφεν με 3-0. Η ήττα αυτή, όμως, δεν είναι καταστροφή για τον Ματζάρι, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που ακολούθησαν τον αγώνα.

«Η ήττα αυτή είναι αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών. Πέρσι χάσαμε πάνω από 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ρίχνοντας το βάρος μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος μαζί με τη διοίκηση αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στο Καμπιονάτο και να κοιτάξουμε να έχουμε λιγότερες απώλειες εκεί. Από τη στιγμή που δεν έχω 22 παίκτες παγκόσμιας κλάσης, πρέπει να επιλέγω πότε θα αγωνίζονται οι βασικοί. Και έχω επιλέξει να παίζουν στο πρωτάθλημα, παίρνοντας το ρίσκο να κάνουμε εμφανίσεις όπως αυτή με τους Ολλανδούς.»

Οι νέοι που έπαιξαν, όμως, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. «Με την ΑΙΚ στη Νάπολη τα πήγαν περίφημα, με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία ήταν τραγικοί. Ελπίζω στο επόμενο ματς να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Αυτή η ήττα θα βοηθήσει τους πάντες να ωριμάσουν και να καταλάβουν πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος για την καταξίωση», ήταν το σχόλιο του Ματζάρι.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Εξετάσαμε τη φάση αλλά…» - Η ατάκα του Στίλερ στους παίκτες του Παναθηναϊκού για το 2ο γκολ της Μπέτις

Δεσύλλας: «Κακό φινάλε, αλλά θετικό πρόσημο στην ευρωπαϊκή πορεία - Καθοριστικό το δεύτερο γκολ»

Παναθηναϊκός: Κρατάει το ταξίδι, την επιστροφή και «χτίζει» για τη συνέχεια

Πελίστρι: «Τα δώσαμε όλα, εκμεταλλεύτηκε την έδρα η Μπέτις, διαφορετικά αν σκόραρα»

Μπενίτεθ: «Η Μπέτις ήταν ανώτερη ομάδα και προκρίθηκε δίκαια - Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο και μεταγραφές»

Τα χρήματα που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός από τη φετινή του πορεία στην Ευρώπη

Ηρωική Μπολόνια ξέρανε τη Ρόμα σε μυθική ματσάρα στην παράταση!

Τα γκολ και τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού από την Μπέτις

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν τον κόσμο για τη στήριξη στο «Καρτούχα»

Ίνγκασον: «Είναι δύσκολο μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για τη φετινή πορεία»