Ένα πρόγραμμα για την αναζήτηση και ανάδειξη ταλέντων από όλη τη χώρα ξεκινά η ΕΟΚ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, και ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων Γιώργος Λιμνιάτης προχώρησαν ήδη σε επιλογή παικτών γεννηθέντων τις χρονιές 1998, 1999 και 2000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από τους 200 συμμετέχοντες θα επιλεγούν κάποιοι που θα συμμετέχουν σε κλιμάκια Παμπαίδων (1998-1999) και νεότερων (1999-2000). Ανάλογα κλιμάκια θα γίνουν αρχικά στην Κρήτη κι εν συνεχεία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με τη βοήθεια των τοπικών Ενώσεων, με τους παίκτες που επιλέγονται να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες προπονήσεις, ενώ οι δύο προπονητές θα κάνουν περιοδείες σε όλη τη χώρα προς αναζήτηση ταλέντων.

«Προσπαθούμε να οργανώσουμε τα κλιμάκια σε ακόμα πιο μικρές ηλικίες. Με τους γεννηθέντες το 1999 και 2000, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές», δήλωσε ο Γιώργος Λιμνιάτης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube