Αρνητικό όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες είναι η επ’ αόριστον αναβολή στο πρωτάθλημα της Α1, σύμφωνα με τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Ο γκαρντ των «πρασίνων» τόνισε πως θα ήταν καλύτερο να είχε δώσει άλλο ένα ματς το «τριφύλλι» ενόψει της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα, ωστόσο ευχήθηκε να βρεθεί μία λύση γρήγορα για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ ο Βασίλης Ξανθόπουλος:

Βασίλη, καταφέρατε να πάρετε την πρόκριση κόντρα στον Πανιώνιο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα σας το γεγονός ότι ξεκινήσατε με το δεξί της υποχρεώσεις σας;

«Είναι δεδομένα πολύ σημαντικό το πρώτο επίσημο παιχνίδι να συνοδεύεται και από την νίκη για ομάδα. Πόσο μάλλον για εμάς που είμαστε ένα νέο σύνολο καθώς από το περσινό ρόστερ έχουν παραμείνει μόλις δυο παίκτες ενώ και το τεχνικό τιμ είναι καινούργιο. Το αποτέλεσμα κόντρα στον Πανιώνιο ήταν θετικό και αυτό μας κάνει καλό αλλά από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να δούμε την συνέχεια όπου μας περιμένουν πολλά δύσκολα παιχνίδια».

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει αλλά και οι προτεραιότητες που έχετε βάλει;

«Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε χρόνο προκειμένου να δέσουμε σαν ομάδα και να παρουσιαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι καλύτεροι. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Εμείς θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπως είπα έχουμε στόχο να δεθούμε και να κερδίζουμε τους αγώνες προκειμένου στο τέλος να κάνουμε το ταμείο μας και να έχουμε κατακτήσει όσο περισσότερους τίτλους μπορούμε».

Έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα και μέχρι τότε θα έχετε δώσει ένα επίσημο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Πόσο αρνητικό πιστεύεις ήταν το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα;

«Είναι αρνητικό για εμάς αλλά και για όλες τις ομάδες νομίζω. Εμείς όντως θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε την Ευρωλίγκα με μόλις ένα παιχνίδι και σίγουρα αυτό δεν είναι το καλύτερο για την αγωνιστική μας κατάσταση. Θα ήταν τελείως διαφορετικά αν είχαμε αγωνιστεί και για το πρωτάθλημα. Επίσης το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τα τηλεοπτικά που είναι μια σημαντική βοήθεια για τις ομάδες. Ελπίζω λοιπόν αυτό το θέμα να τελειώσει μια και καλή αυτή ιστορία με την καλύτερη δυνατή λύση για το μπάσκετ».

Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την φετινή χρονιά;

«Πάνω απ’ όλα εύχομαι να έχουν όλοι την υγεία τους. Από εκεί και πέρα ελπίζω στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι στην ομάδα μου πανηγυρίζοντας τους τίτλους που έχουνε θέσει ως στόχους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάκοτα: «Είχαμε ανάγκη τη νίκη και την πήραμε, έπαιξε με άγχος ο Πανιώνιος»

Μάρκοβιτς: «Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, όμως πρέπει να πιστεύουμε όσο υπάρχει μία μικρή ελπίδα»

Τα highlights από το διπλό της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου

Τα σενάρια παραμονής στη Stoiximan GBL: Με την πλάτη στον τοίχο ο Πανιώνιος, κρατάει την τύχη στα χέρια του το Μαρούσι!

Η ΑΕΚ άλωσε τη Γλυφάδα και έσπρωξε στον «γκρεμό» τον Πανιώνιο

Μιλουτίνοφ: «Δεν νιώθω κάποια πίεση, το σημαντικότερο είναι να είμαστε για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις»

Παπανικολάου: «Δεν μπορώ εγώ να μετρήσω την προσφορά μου σε έναν σύλλογο που μου έχει δώσει τα πάντα από μικρό παιδί»

Μπαρτζώκας: «Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για εμάς, πρέπει να παραμείνουμε υγιείς, συγκεντρωμένοι και επαγγελματίες»

Το double-double του Μιλουτίνοφ και οι έξι διψήφιοι: Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη

Μίλιτσιτς: «Θέλω να γίνουμε μια ομάδα νικήτρια - Να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω στα playoffs»