Έχουμε τζάμπολ!

Οι 14 ομάδες τα… μιλήσανε, τα συμφωνήσανε στη σημερινή (9/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και αποφάσισαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/10)!

«Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα», τονίζεται παρ' όλα αυτά από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα (3/10), οι ομάδες της Α1 δεν έμειναν ικανοποιημένες από την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τις έντεκα ΚΑΕ (Απόλλων Πάτρας, Άρης, Ηλυσιακός, Ίκαρος Καλλιθέας, ΚΑΟ Δράμας, Κολοσσός Ρόδου, Πανελευσινιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, ΑΓΟ Ρεθύμνου) να ψηφίζουν «όχι» στην έναρξη του πρωταθλήματος, εξαιρουμένων του Ολυμπιακού και της Καβάλας που ψήφισαν να γίνει το τζάμπολ και του Παναθηναϊκού που έριξε «λευκό».

Ωστόσο, στη σημερινή (9/10) πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ η υπόθεση πήρε εκ διαμέτρου αντίθετη τροπή -δηλαδή θετική- καθώς οι ομάδες αποφάσισαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/10)! Η πρώτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (15/10) με την αναμέτρηση Άρης-Παναθηναϊκός, λόγω της πρεμιέρας των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα την Παρασκευή (12/10) με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάντως, το πρωτάθλημα ξεκινά μόνο για το… καλό του αθλήματος, όπως τονίζεται από τον ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα, εφόσον γίνει το τζάμπολ τότε οι ομάδες, εκτός του ότι δεν θα μείνουν αγωνιστικά άπραγες, θα μπορούν να πάρουν την πρώτη δόση από ΟΠΑΠ, η οποία -όπως είναι φυσικό θα δώσει σημαντική «ανάσα» στα ταμεία τους.

Το μεγάλο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ δεν έχει λυθεί και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες διαβουλεύσεις για την επίλυσή του… Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσό που προτείνει η κρατική τηλεόραση φτάνει στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ και για τις 14 ομάδες της Α1. Εντούτοις, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διαπραγματεύονται μόνοι τους το συμβόλαιό τους (το οποίο είναι τριετούς διάρκειας) και δεν προτίθενται να τα «σπάσουν».

Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ:

«Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βίντεο από Παναθηναϊκό: «Ξύλο από τα ΜΑΤ σε παίκτες, μια γροθιά όλοι πήγαν να βρουν τον Τζόουνς επειδή χτύπησε τον Ναν»!

Π. Αγγελόπουλος για το μέλλον Μπαρτζώκα: «Θα στείλω διακοπές τον Σκινδήλια να μην έχετε τι να γράφετε για 2 εβδομάδες»!

Ο Γουόκαπ ζήτησε από τον Χέιζ-Ντέιβις να πάει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού για να χαιρετήσει τους παίκτες

Μπαρτζώκας: «Υπάρχει συντονισμένη επίθεση εναντίον μου - Οι σύγχρονοι Γκέμπελς αυξάνουν το κίνητρό μου»

Γουόρντ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ξεχωρίζω την Ευρωλίγκα, όμως θα θυμάμαι για πάντα και το πρωτάθλημα»

Αγγελόπουλοι: «Μας βάζετε στο ίδιο καζάνι, αλλά ο αντίπαλος κάνει 3.000 αναρτήσεις - Ξεπεράστηκαν κάποια όρια»

Μπαρτζώκας: «Ήταν μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία μας»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το Game 5 και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Πίτερς: «Μαγική σεζόν - Όλες οι δύσκολες στιγμές άξιζαν για αυτό»

Παπανικολάου: «Φώναξα τα τέσσερα παιδιά στην απονομή γιατί είναι σημεία αναφοράς - Θέλω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό»