Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από την αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας από την Μπρατισλάβα με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονομίδης είδε τον Λεωνίδα Βόκολο στο τσάρτερ της επιστροφής από την Σλοβακία να κάθεται στην business class και του είπε: «Σηκωθείτε κύριε, εδώ είναι η θέση μου!».
Δίπλα στον 42χρονο τεχνικό καθόταν ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος ενοχλημένος από την συγκεκριμένη παρατήρηση πήρε τον Βόκολο και τον Τάκη Φύσσα και κάθισαν όλοι μαζί στην economy class.
Μαζί τους και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος νευρίασε από την συγκεκριμένη απαίτηση του παράγοντα της ΕΠΟ και παρέμειναν όλοι μαζί εκεί.
Όταν προσγειώθηκε το σκάφος της Εθνικής ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, πλησίασε τον Σάντος και ανέλαβε την ευθύνη, ζητώντας συγγνώμη από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και το θέμα θεωρείται λήξαν.