Δεν άφησε καν περιθώρια αμφισβήτησης στη Σαλόν Σαονέ η Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί σάρωσαν με 90-61 τους Γάλλους στην έδρα τους, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας και σημείωσαν το «3 στα 3» στο γκρουπ, δείχνοντας πως δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Γαλλίας χάλασαν την καλή εικόνα που είχαν δημιουργήσει μέχρι τώρα, έστω και αν γνώρισαν την πρώτη τους ήττα.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ πήραν μια διψήφια διαφορά από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και ύστερα και την έφτασαν μέχρι το +29.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Λόγκαν με 17 και Τζέιμς με 15 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Ρους και Ουίλιαμς με 12 πόντους.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν πιο «φουριόζοι» και κατάφεραν να προηγηθούν με 5-3 και 8-5, όμως, στη συνέχεια, δέχτηκαν ένα σερί 11-0 και βρέθηκαν να χάνουν με +8. Στη συνέχεια, η «ομάδα του λάου» απέκτησε διψήφιο προβάδισμα και το κρατούσε σταθερά, αυξάνοντας το, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι +13 στο 1’.24’ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +11 για τους Ισραηλινούς, που είχαν κορυφαίους τους Λόγκαν, Τζέιμς και Σμιθ.

Στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά άρχισε να παίρνει απίστευτες διαστάσεις για τη Μακάμπι, που έφτασε αρχικά στο +16, πήγε στο +18 και +19 και έφτασε στο +28 στο 2’55’ πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου. Με μικρές αυξομειώσεις, η διαφορά έμενε σε αυτά τα επίπεδα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +25, χάρη στους Λόγκαν και Τζέιμς.

Στην τρίτη περίοδο, δεν είχαμε καμία αλλαγή στο μοτίβο της αναμέτρησης, με τους πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης να διατηρούν το «πόδι στο γκάζι», φέρνοντας τη διαφορά στο +21 και +25, φτάνοντας στο +28 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. Οι Λόγκαν, Τζέιμς και Ελιγιάχου έκαναν ότι ήθελαν κόντρα στους Ρους και Ουίλιαμς.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Ισραηλινοί δεν «κατέβασαν ταχύτητα», έχοντας απέναντί τους μια άμυνα που δεν μπορούσε να κρατήσει τους φιλοξενούμενους, που διατηρούσαν τη διαφορά στο +25 με +29, χάρη στις «εξάρσεις» και του Πνίνι πλέον. Το τελικό +29 έδειξε τη σαφή ανωτερότητα των νικητών.


Τα δεκάλεπτα: 15-26, 28-53, 49-77, 61-90

ΣΑΛΟΝ: Τσικαμπούντ 3, Ατζιάγκμπα 2, Λανγκ 9, Αμπούντου 3, Λοβέρν 6, Σιλμπ 2, Μπαπτίστ 4, Ρους 12, Ουίλιαμς 12, Εφθίμοφ 8

ΜΑΚΑΜΠΙ: Λόγκαν 17, Τζέιμς 15, Σμιθ 11, Χίκμαν 2, Ελιγιάχου 14, Πνίνι 11, Μέντλεϊ 7, Οχαγιόν 8, Σερμαντίνι 3, Τόμας 2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!