Μπορεί να κρατούσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup στα χέρια της αλλά τελικά η ΑΕΚ δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση και τύχη να τελειώσει την Καλέ και να... αλώσει την Γαλλία. Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ, τελικά έχασαν το ματς με 3-2 και στο χρυσό σετ, οι Γαλλίδες ήταν εκείνες που πανηγύρισαν. Έντονα παράπονα για την διαιτησία από τους «κιτρινόμαυρους».
Ο «Δικέφαλος» σκόρπισε χαρά στους φίλους που την ακολούθησαν μέχρι την Γαλλία για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Οι Ενωσίτισσες μπήκαν διψασμένες στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ έστω και δύσκολα με 25-23.
Όπως φάνηκε στην συνέχεια, αυτό ήταν και το σετ της ψυχολογίας αφού στο δεύτερο σετ οι «κιτρινόμαυρες» έφτασαν πιο εύκολα στην επικράτηση καθώς επικράτησαν με 25-20. Στο τρίτο σετ, οι Γαλλίδες της Καλέ «ξύπνησαν» και αντέδρασαν. Αν και η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε το πάνω χέρι και έφτασε κοντά στη νίκη (βρίσκονταν μπροστά με 22-20) τελικά με ένα σερί 4-0, η Καλέ έφτασε στο 24-22. Η Ένωση δεν παραδόθηκε εύκολα, έφτασε μέχρι και το 27-27 αλλά η Καλέ είχε αποθέματα και μείωσε σε 2-1 τα σετ, νικώντας με 29-27.
Η Καλέ ανέβασε την απόδοση της στο τέταρτο σετ. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι το 11-8 υπέρ της Ένωσης κατάφερε να φτάσει την διαφορά στο +3 αρκετές φορές και να το διατηρήσει μέχρι και το τέλος του σετ όταν και ισοφάρισε σε 2-2 σετ, έχοντας όπλο τόσο το σερβίς όσο και τις σωστές επιθετικές της επιλογές.
Στο τάι-μπρέικ, οι παίκτριες της Καλέ ήταν πιο συγκεντρωμένες. Η ΑΕΚ έκανε λάθος υποδοχές και δεν κατάφερε να απαντήσει στις καλές επιθέσεις των Γαλλίδων. Έτσι, οι γηπεδούχες έφτασαν στη νίκη με 15-13 κι όλα θα κρίνονταν στο χρυσό σετ.
Εκεί, αν και η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά αφού εμείνε πίσω στο σκορ με 6-3, με ένα τρελό σερί 6-0, έχοντας πρωταγωνίστριες τις Κις, Μποροβίντσεκ και Τοτσίδου έφτιαξαν μια καλή διαφορά (9-6). Η Ένωση κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της αλλά τελικά η Καλέ ήταν περισσότερο προσεκτική. Τα κορίτσια του Οικονόμου έφτασαν στο 14-12 αλλά οι Γαλλίδες με ένα δυναμικό come back πήραν το χρυσό σετ και παράλληλα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του CEV Cup, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» όμως να παραπονούνται για την τελευταία φάση καθώς η επίθεση της Τοτσίδου φάνηκε να ήταν μέσα αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ, κάνοντας το τελικό 17-15 για την Καλέ.
Τα σετ: 23-25, 20-25, 29-27, 25-22, 15-13 Χρυσό σετ:17-15