Έφτασε η στιγμή να κάνει την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα η Μπάμπεργκ. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας νίκησε με 84-78 τη Λιέτουβος Ρίτας στη «Στίχερτ Αρίνα», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου και «έπιασε» τους Λιθουανούς, που έμειναν, επίσης, στη μία νίκη.

Το ματς πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, με τους Γερμανούς να διατηρούν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος και να κάνουν ένα σερί 15-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, που, ουσιαστικά, τους έδωσε το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Νάχμπαρ με 22 και Γκαβέλ με 18 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σεϊμπούτις με 24 πόντους.

Οι Λιθουανοί κατάφεραν να προηγηθούν με 4-0, όμως για λίγα λεπτά το ματς έγινε ντέρμπι. Στο 9-9, όμως, ένα σερί 8-0 των φιλοξενούμενων, με πρωτεργάτη τον Κατελίνας, έφερε το 9-17. Εκεί, όμως, ένα σερί 6-0 των Γερμανών, χάρη στους Νάχμπαρ και Τζείκομπσεν, έφερε το 15-17. Ο Σλοβένος έκανε το 20-19, αλλά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τη Λιέτουβος.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Μπαμπράουσκας έκανε το 20-24, όμως ένα σερί 13-0 της Μπάμπεργκ με επιθετική πολυφωνία, έφερε το +9. Ένα σερί 6-0 των πρώην Σοβιετικών μείωσε τη διαφορά στο -3, όμως ο Γκίμπσον στο 1’22΄ έκανε το 40-33 και ο Νάχμπαρ το 42-33. Τελικά, με ένα επιμέρους σκορ 3-2, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +10 για τους γηπεδούχους.

Μέχρι το πρώτο εξάλεπτο της πρώτης περιόδου, οι Γερμανοί διατηρούσαν σταθερά ένα +7 με +10, όμως στο 5’ 37’ ο Ιβάνοφ μείωσε στο -5 και στο 3’57’ ο Μπαμπράουσκας στο -3. Στο 2’40’, ο Ζίρμπες έκανε το 59-54, όμως στο 60-57 ένα επιμέρους 2-7 των Λιθουανών τους έδωσε το προβάδισμα με +2 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου και όλα ξεκίναγαν από την αρχή.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Γερμανοί, όμως, έκαναν ένα σερί 15-0 και έφτασαν στο +13, χάρη στον Γκαβέλ. Ο Τάντα στο 35’ έφερε το +14 και βοήθησε τους συμπαίκτες του να διατηρούν ένα +8 με +10. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ένα 4-0 σερί των Λιθουανών τους έφερε στο -6 για το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-35, 62-64, 84-78

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Γκίπσον 9, Γκόλντσμπερι 5, Νάχμπαρ 22, Τάντα 4, Νόιμαν 4, Φορντ 1, Τζείκομπσεν 9, Γκαβέλ 22, Ζίρμπες 8

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ: Ντούλκις 2, Μπαμπράουσκας 9, Σεϊμπούτις 24, Ντίλις 4, Σαμαρτζίνσκι 4, Κατελίνας 4, Νέντοβιτς 15, Ιβάνοφ 4, Μπλουμς 12


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»