Στην αναχαίτιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έχει προσηλωθεί ο Ρίμας Κουρτινάιτις, ενόψει της αναμέτρησης της Χίμκι, με τον Παναθηναϊκό (9/11, 21:00), για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας, μιλώντας στην ιστοσελίδα «rsport.ru», είπε πως οι «πράσινοι» παραμένουν ένα καλό σύνολο παρά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ τόνισε πως είναι πάντα δύσκολο να αγωνίζεσαι ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ.

«Έχουμε μία ειδική αποστολή, να έχουμε ένα καλό δίδυμο πάνω στον Σχορτσανίτη. Όπως κάνει όλη η… Ευρώπη κόντρα στον Σοφοκλή. Κάποιοι το κάνουν αυτό, κάποιοι άλλοι όχι. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε. Ξέρουμε τα συστήματα και τους συνδυασμούς και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε αρχικά ο Ρίμας Κουρτινάιτις στην ιστοσελίδα «rsport.ru».

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Χίμκι ερωτήθηκε για την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μπορεί να έχει αποχωρήσει ο Ζοτς, αλλά έχουν μείνει σημαντικοί παίκτες. Όπως ο Διαμαντίδης, ενώ υπάρχει και ο Σχορτσανίτης. Οι δυο τους μπορούν να λύσουν τα πάντα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι όχι μόνο απλά για τη συμμετοχή, αλλά για να δώσουμε μία μάχη».

Για να καταλήξει, αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεται μία ομάδα στο ΟΑΚΑ: «Στην Ελλάδα, είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, από τις λίγες στην Ευρώπη, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία τα τελευταία δέκα χρόνια, η οποία σπάνια δεν πάει σε Final 4».

Από την πλευρά του, ο Ματ Νίλσεν, δήλωσε για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: «Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Παραμένει επικίνδυνος και τον σεβόμαστε όλοι. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι πάντα σπουδαία εμπειρία να αντιμετωπίζεις μία ομάδα με τόσους τίτλους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!