Μονή – διπλή ταρίφα ξανά! Να γυρίσουν στους δρόμους την Παρασκευή αποφάσισαν οι οδηγοί ταξί. Τα κίτρινα οχήματα παραμένουν παρκαρισμένα από την περασμένη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για άρθρο του Πολυνομοσχεδίου.
Όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), τα ταξί θα κυκλοφορήσουν και πάλι από τις 5 το πρωί της Παρασκευής.
Το Συνδικάτο αποφάσισε να αναστείλει τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που άρχισαν με αφορμή άρθρο του Πολυνομοσχεδίου Στουρνάρα που παραχωρεί τουριστικό έργο σε εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ έχει ως εξής:
«Δώσαμε τον αγώνα με όσες δυνάμεις είχαμε για την προάσπιση του μεταφορικού μας έργου και τον επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Μετά την δημοσίευση του νόμου θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων.
«Ο κλάδος έδωσε τον αγώνα και ανάλογη με την εξέλιξη και την πορεία των αποφάσεων θα είναι και η στάση μας.
Ο κλάδος δεν υποτάσσεται και δεν υποστέλλουμε σε καμία περίπτωση τον αγωνιστικό μας προσανατολισμό, πάντα με την καθολική συμμετοχή του κλάδου», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, στο Τραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο τα οποία παραμένουν την Πέμπτη ακινητοποιημένα, λόγω νέας 24ωρης απεργίας.
Ανδρέας Μορφόπουλος