Μας υποχρεώσατε!

«Μέλι» στάζει η κυβέρνηση τη Γερμανίας για την έγκριση του τρίτου κατά σειρά πακέτου σκληρής λιτότητας από το 2010. «Έγινε το κρισιμότερο βήμα για να επιστρέψει η Ελλάδα στην οδό της ανάπτυξης», δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεσ’ την καλή χαρά … ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έδειξε πολιτικό θάρρος, αναφερόμενος, φυσικά, στην ψηφοφορία – θρίλερ για το Μεσοπρόθεσμο.

Υποστήριξε ότι «έγινε ένα πολύ εντυπωσιακό βήμα, που συμπεριλαμβάνει πολλές και σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Εξήγησε ότι με την ψήφιση των μέτρων «η Ελλάδα θα γυρίσει στο δρόμο της ανταγωνιστικότητας για να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών».

Είπε ότι η ψήφιση ήταν το «κλειδί» για την αποδέσμευση της κρίσιμης δανειακής δόσης ώστε να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία.

Καλό είναι, όμως, όπου ακούς πολλά κεράσια, να κρατάς μικρό καλάθι, ιδίως όταν πρόκειται για επαίνους από Γερμανούς.

Το ρητό επιβεβαίωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι «παρά τα βήματα προόδου που έχουν γίνει, η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει...».

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΟΠΕΚΑ: Αύριο η πληρωμή 187,7 εκατ. ευρώ σε 587.789 δικαιούχους - Όλα τα επιδόματα

Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή σε μεγάλα λιμάνια της χώρας – 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις

Βουλή: Αντιπαράθεση Βελόπουλου - Γεωργιάδη για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Ο Νετανιάχου καταγγέλλει παρέμβαση Τουρκίας και Κατάρ στις ισραηλινές εκλογές - Ενεργοποιήθηκε η Σιν Μπετ

Κατάρρευση κτίσματος στον Κολωνό - Έρευνες Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ για τυχόν άτομα στο εσωτερικό

Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από λεωφορείο στη Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Στον ανακριτή και ο ιδιοκτήτης

Στο νοσοκομείο Λασιθίου 57χρονος με τραύματα από όπλο – Φέρεται να αυτοτραυματίστηκε

Πέθανε στα 92 του ο Κουαουτέμοκ Κάρντενας, ιστορική μορφή της Αριστεράς του Μεξικό

Ανακαίνιση κατοικιών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ - Για κλειστά ακίνητα η α' φάση