Με καλάθι του Κέλβιν Ρίβερς ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα, η Χίμκι πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη με σκορ 71-70 επί της Φενέρμπαχτσε στην Ρωσία, για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκας. Οι Τούρκοι που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κρατούσαν την νίκη στα χέρια τους, βρέθηκαν να αποχωρούν για 2η σερί φορά με… σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Έτσι, η Χίμκι έφτασε στο 4-2 ενώ η Φενέρμπαχτσε έμεινε στο 3-3, σε ότι αφορά τα ρεκόρ του ομίλου στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός. Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζητώντας να μην μετρήσει το καλάθι ως εκπρόθεσμο όμως οι διαιτητές έκαναν χρήση instant replay και μέτρησαν το δίποντο του Αμερικανού.

Το ματς

Μετά από ένα πολύ… ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, η Χίμκι πάτησε «γκάζι». Με τον Ρίβερς πρωταγωνιστή, οι Ρώσοι άρχισαν να απομακρύνονται στο σκορ και έφτασαν ακόμα και στο +10 (39-29) στο τέλος του ημιχρόνου. Από την τουρκική ομάδα, ξεχώριζε ο Άντερσεν που είχε καταφέρει να σημειώσει 12 πόντους αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Φενέρ προσπάθησε και κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και να πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα. Με καλές επιθετικές επιλογές έφτασε στο 39-37 πολύ γρήγορα αλλά η Χίμκι δεν είχε καμία διάθεση να της επιτρέψει να γυρίσει οριστικά την κατάσταση. Βρήκε ξανά λύσεις από την περιφέρεια και κατάφερε να αντιδράσει πηγαίνοντας το σκορ στο 48-39. Η Φενέρ όμως για μία ακόμα φορά, κυρίως δια χειρός Μπογκντάνοβιτς, επέστρεψε στο ματς. «Ψαλίδισε» την διαφορά και έφτασε στο 56-51 στο τέλος της 3ης περιόδου.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος ανάμεσα σε δύο ομάδες. Το προβάδισμα βραχείας κεφαλής άλλαζε συνεχώς χέρια. Τελικά η νίκη κρίθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Ρίβερς σκόραρε ακριβώς στην εκπνοή και διαμόρφωσε το τελικό 71-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 39-29, 56-51, 71-70

Xίμκι: Όγκουστιν 2, Φριντζόν 12, Κόπονεν 3, Λόντσαρ 4, Ρίβερς 14, Μόνια 5, Χβοστόβ, Ζουκανένκο 3, Πλάνινιτς 11, Ντέιβις 8, Νίλσεν 9

Φενέρμπαχτσε: Ονάν 5, Ερμίς 11, Σάτο 9, Μπρέμερ 2, Άντερσεν 17, Πεκέρ, Σαβάς 2, Μπατίστ 5, Καραμάν, Μπογκντάνοβιτς 11, Πρέλντζιτς 8

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»