Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί ο προτελευταίος γύρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, το οποίο μετά από πέντε χρόνια απουσίας επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στην πίστα “Circuit Of The Americas ”. Στο ολοκαίνουριο σιρκουί Φέτελ και Αλόνσο θα δώσουν τη δική τους μάχη με φόντο τον πολυπόθητο τίτλο.

Βόλτα στο… άγνωστο

Από το 2007 ομάδες και πιλότοι έχουν να ταξιδέψουν πέρα από τον Ατλαντικό. Ωστόσο, φέτος θα φιλοξενηθούν στην ολοκαίνουρια πίστα “Circuit Of The Americas ”, η οποία βρίσκεται στο Όστιν του Τέξας.

Την πίστα έχει… επιμεληθεί ο Χέρμαν Τιλκ, σχεδιαστής όλων των νέων σιρκουί, ο οποίος στις ΗΠΑ έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό συνδυάζοντας τα καλύτερα σημεία από πίστες που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Το μήκος της πίστας είναι 5.513 χλμ, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί ο πιλότος που θα δει πρώτος την καρό σημαία μετά την ολοκλήρωση των 56 γύρων, διανύοντας συνολικά 308.896 χλμ.

Χαρακτηριστικό της πίστας είναι η μεγάλη ευθεία μεταξύ της στροφής «11» και «12» και οι πολλές στροφές. Οι πιλότοι θα στρίβουν 20 φορές σε κάθε γύρο με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι αρκετά γρήγορες. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους μονή ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών, DRS.

Ακόμη, οι ομάδες για τον 19ο γύρο της σεζόν θα έχουν στη διάθεσή τους τη σκληρή και τη μεσαία γόμα της Pirelli.

Και τώρα έτοιμοι για θρίλερ…

Στο Όστιν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο θα… κονταροχτυπηθούν για τον παγκόσμιο τίτλο, δεδομένου ότι η μεταξύ τους διαφορά στον προτελευταίο γύρο της σεζόν να είναι μόλις 10 βαθμοί.

Μάλιστα, ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τον τρίτο του διαδοχικό τίτλο στις ΗΠΑ σε τρεις περιπτώσεις. Δείτε εδώ τα πιθανά σενάρια στέψης του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Εύκολο έργο για τους «κόκκινους ταύρους»

Ακόμη και αν ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν καταφέρει να πανηγυρίσει το τρίτο του τίτλο στην πίστα του Όστιν, η Red Bull σίγουρα θα κάνει πάρτι, δεδομένου ότι οι «κόκκινοι ταύροι» θέλουν μόνο τέσσερις βαθμούς για να κατακτήσουν το τρίτο τους τίτλο.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Φέτελ, 255
2. Αλόνσο, 245
3. Ραϊκόνεν, 198
4. Γουέμπερ, 167

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull, 422
2. Ferrari, 340
3. McLaren, 318
4. Lotus- Renault, 288
5. Mercedes, 136
6. Sauber, 124
7. Force India, 95
8. Williams, 73
9. Toro Rosso, 22

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!