Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήρια του ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Ανόρθωσης με 2-0 στη Λευκωσία και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ., αφήνοντας τη «μεγάλη κυρία» έξι βαθμούς παισω από την κορυφή. Κι αυτό γιατί οι «κιτρινομπλέ» κέρδισαν άνετα με 3-2 εκτός έδρας την Πάφο και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, όντες το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωτάθληματος. Εχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή ο Εθνικός Αχνας, με το 0-0 που παραχώρησε στον Διγενή Μόρφου. Από εκεί και έπειτα, ο Απόλλωνας Λεμεσού κέρδισε το συντοπίτη Αρη με 1-0 και ανέβηκε βαθμολογικά. Στο ντέρμπι των ουραγών, το Παραλίμνι κέρδισε με 2-0 την Αγία Νάπα και ξέφυγε από την τελευταία θέση, αφήνοντας εκεί τους αντιπάλους της.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:
Σάββατο 23/9
Ομόνοια-Ανόρθωση 2-0
Α.Ε.Πάφου-ΑΠΟΕΛ 1-3
ΕΝΠ.Παραλίμνι-Αγία Νάπα 2-0
Εθνικός Άχνας-Διγενής Μόρφου 0-0
Απόλλωνας Λεμεσού-Άρης Λεμεσού 1-0
Δευτέρα 25/9
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Α.Ε.Λεμεσού
Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στην Λευκωσία, μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕ Λεμεσού. Οι δύο ομάδες βρίσκονται κολλητά στην βαθμολογία, με τον μεν Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 7η θέση έχοντας 5 βαθμούς, ενώ η ΑΕ Λεμεσού έχει 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση.
ΑΕΚ Λάρνακας- Νέα Σαλαμίνα
Δύσκολο παιχνίδι αναμένεται να έχει η Νέα Σαλαμίνα που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ Λάρνακα εκτός έδρας. Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, και για να παραμείνει ψηλά θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ.
Επόμενη αγωνιστική
Εθνικός Άχνας-Ομόνοια Λευκωσίας
Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού-ΕΝΠ Παραλίμνι
Αγία Νάπα-Ολυμπιακός Λευκωσίας
Διγενής Μορφού-Νέα Σαλαμίνα
ΑΕ Λεμεσού-Α.Ε Πάφου
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ Λάρνακα
Η βαθμολογία της Κύπρου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης