Ο Φελίπε Μάσα θυσιάστηκε για το συμφέρον της Ferrari. Ο Βραζιλιάνος πιλότος έπρεπε να υποχωρήσει στην ενδέκατη θέση του γκριντ με μία εκούσια τιμωρία πέντε θέσεων, προκειμένου να ανέβει μία θέση ο ομόσταυλός του Φερνάντο Αλόνσο στην εκκίνηση, να τρέξει από την καθαρή πλευρά του σιρκουί και τελικά να τερματίσει τρίτος στον αγώνα του Τέξας διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Ο Μάσα παραδέχτηκε πως δεν ήταν ακριβώς… χαρούμενος για ό,τι συνέβη, αλλά σέβεται την απόφαση τακτικής που πήρε η ομάδα. «Σίγουρα δεν χαίρομαι με αυτό. Είναι αδύνατο ένας πιλότος να είναι χαρούμενος όταν δίνει πέντε θέσεις για να βοηθήσει τον ομόσταυλό του ή την ομάδα του. Όμως ήξερα τι διακυβευόταν. Ίσως δεν είναι εύκολο να βρεις άλλον πιλότο που θα το έκανε αυτό, αλλά έκανα αυτό που έκρινα πιο έντιμο. Σίγουρα θα μπορούσα να τερματίσω μπροστά από τον Αλόνσο στον αγώνα, αλλά έκανα κάτι για να βοηθήσω την ομάδα», τόνισε.

Πάντως δήλωσε ενθουσιασμένος για τον αγώνα στο Όστιν. «Για μένα ήταν σαν νίκη. Ήταν ο καλύτερος φετινός μου αγώνας, ξεκίνησα από την ενδέκατη θέση και τερμάτισα τέταρτος. Είχα πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!